聯繫交流

From mediawiki.org
Jump to navigation Jump to search
This page is a translated version of the page Communication and the translation is 100% complete.

有很多种方式联系其他MediaWiki用户和开发者,或关注Wikimedia和MediaWiki相关新闻。

论坛

關於MediaWiki軟體的支援問題

您可以在互联网上的一些论坛中询问和交流使用与设置MediaWiki的心得。

聊天

There are a few chat servers where help can be found depending on the topic:

  1. MediaWiki unofficial (Discord) - Topics include wiki installation, operation, skinning, custom developments (details)
  2. Wikimedia Chat (Mattermost) - For movement-wide discussions, not just technical matters. Started in September 2020 (details)
  3. Outreachy programs chat (Zulip) - For Outreach programs (details)
  4. Hackathon chat (Telegram @wmhack group) - For Hackathon related questions (details)

IRC

libera.chat上的#mediawiki connect是全天24小时在线的IRC即时通讯频道 ,您可以在此提出技术相关问题。

邮件列表

有一些邮件列表 是可用的。推荐的有:

  • mediawiki-l是请求获得试用或配置MediaWiki帮助的高流量邮件列表。
  • wikitech-l是有关MediaWiki和维基媒体软件开发的高流量邮件列表。
  • mediawiki-announce 是通知新的MediaWiki发布版本及安全更新的低流量邮件列表(所有消息也会发布在mediawiki-l中)。
  • wikitech-ambassadors 有关维基媒体网站即将到来更新的通知。此列表主要的目的是维基媒体wiki最终用户,而不是MediaWiki软件。

社交媒体

关注MediaWiki的账户:

社交媒体 有更多資訊。

博客

时事通讯

也请阅读涵盖所有维基媒体技术相关事宜的维基媒体技术新闻

群组

网站

  • Phabricator 是提出功能請求、報告錯誤以及檢視這兩者的地方。
  • Translatewiki是一个用于协作翻译(包括翻译MediaWiki软件本身)的MediaWiki站点。