Hur man bidrar

From mediawiki.org
This page is a translated version of the page How to contribute and the translation is 100% complete.
Languages:


Innehållet i alla Wikimediaprojekt är tillgängliggjort under fria licenser. Skriv kod för att komma åt, förändra och utöka denna enorma samling fri kunskap. Följ guiden för att börja med API:et, tillgängligt på alla MediaWiki-wikier. Andra öppna datakällor, inklusive XML och SQL dumpar, finns också tillgängliga.
Vår kod är fri och öppen. Välj ett projekt, skicka en patch, eller lös ett uppdrag!

Wikimediprojekt använder en mängd kodspråk som PHP och JavaScript i MediaWiki och dess utvidgningar, Lua (i shabloner), CSS/LESS (i utseenden osv.), Objective-C, Swing och Java (i mobila appar och Kiwix), Python (i Pywikibot), C++ (i Huggle), eller C# (i AWB). Skapa bottar för att behandla innehåll och lägg dina verktyg på Toolforge. Hacka i mobila appar eller på stationära applikationer. Eller hjälp till Site Reliability Engineering att underhålla konfigureringen av servern.

Ta reda på mer på New Developers/Introduction to the Wikimedia Technical Ecosystem .
Testande
Hjälp till att förbättra kvaliteten på våra projekt genom PHPUnit-tester, automatiserade webbläsartester med Selenium och kontinuerlig integration. Rapportera din första bugg och hjälp till med redan existerande buggrapporter.
Som en teknikambassadör kan du hjälpa andra Wikimedianer med tekniska problem, vidarebefordra tekniknyheter för att informera användare om vad som kommer att påverka dem, och gå med i ambassadörslistan för att fungera som en brygga mellan utvecklare och din lokala wiki.
De som kan skriva på engelska kan förbättra MediaWikis dokumentation, andra essentiella supportsidor och faktiskt alla andra sidor på denna webbplats.
Om du är flytande på ett annat språk än engelska kan du ansluta dig till insatsen att översätta denna webbplats och MediaWikis programvara.
Hjälp användare och utvecklare som letar efter svar på supportsidan eller MediaWikis kanaler för kommunikation och social media.
Hjälp till att tillämpa Wikimedias designprinciper i projekt som letar efter återkoppling för UX.
Träffa andra medlemmar i gemenskapen online eller personligen.
Instruktionsmanualer för MediaWikis och Wikimedias teknologier.

Mer hjälpsam information

Kommunikation

  • Det finns flera olika sätt som du kan kommunicera med Wikimediagemenskapen på.
  • Du kan också följa och dela nyheter om Wikimedia i ditt sociala nätverk.
  • Du kan också prenumerera på Tech News för att varje vecka få en sammanfattning på din diskussionssida om den senaste tekniska utvecklingen, utan teknisk jargong.

Att redigera och diskutera på MediaWiki

Om du inte tidigare använt MediaWiki: