Hur man bidrar

From mediawiki.org
This page is a translated version of the page How to contribute and the translation is 100% complete.
Other languages:


Plug-in Noun project 4032.svg
Innehållet i alla Wikimediaprojekt är tillgängliggjort under fria licenser. Skriv kod för att komma åt, förändra och utöka denna enorma samling fri kunskap. Följ guiden för att börja med API:et, tillgängligt på alla MediaWiki-wikier. Andra öppna datakällor, inklusive XML och SQL dumpar, finns också tillgängliga.
Source code project 1171.svg
Vår kod är fri och öppen. Välj ett projekt, skicka en patch, eller lös ett uppdrag!

Wikimediprojekt använder en mängd kodspråk som PHP och JavaScript på MediaWiki och dess förlängningar, Lua (i mallar), CSS/LESS (i utseenden osv.), Objective-C, Swing och Java (i mobila appar och Kiwix), Python (i Pywikibot), C++ (i Huggle), eller C# (i AWB). Skapa bottar för att behandla innehåll och lägg dina verktyg på Toolforge. Hacka i mobila appar eller på stationära applikationer. Eller hjälp till Site Reliability Engineering att underhålla konfigureringen av servern.

Learn more at Introduction to the Wikimedia Technical Ecosystem.
Hammer - Noun project 1306.svg
Testande
Hjälp till att förbättra kvaliteten på våra projekt genom PHPUnit-tester, automatiserade webbläsartester med Selenium och kontinuerlig integration. Rapportera din första bugg och hjälp till med redan existerande buggrapporter.
OOjs UI icon message.svg
Som en teknikambassadör kan du hjälpa andra Wikimedianer med tekniska problem, vidarebefordra tekniknyheter för att informera användare om vad som kommer att påverka dem, och gå med i ambassadörslistan för att fungera som en brygga mellan utvecklare och din lokala wiki.
OOjs UI icon book-ltr.svg
De som kan skriva på engelska kan förbättra MediaWikis dokumentation, andra essentiella supportsidor och faktiskt alla andra sidor på denna webbplats.
OOjs UI icon language-ltr.svg
Om du är flytande på ett annat språk än engelska kan du ansluta dig till insatsen att översätta denna webbplats och MediaWikis programvara.
OOjs UI icon speechBubbles-ltr.svg
Hjälp användare och utvecklare som letar efter svar på supportsidan eller MediaWikis kanaler för kommunikation och social media.
Vitruvian Man Noun project 6674.svg
Hjälp till att tillämpa Wikimedias designprinciper i projekt som letar efter återkoppling för UX.
Community Noun project 2280.svg
Träffa andra medlemmar i gemenskapen online eller personligen.
Learning - The Noun Project.svg
Instruktionsmanualer för MediaWikis och Wikimedias teknologier.

Mer hjälpsam information

Kommunikation

  • Det finns flera olika sätt som du kan kommunicera med Wikimediagemenskapen på.
  • Du kan också följa och dela nyheter om Wikimedia i ditt sociala nätverk.
  • Du kan också prenumerera på Tech News för att varje vecka få en sammanfattning på din diskussionssida om den senaste tekniska utvecklingen, utan teknisk jargong.

Att redigera och diskutera på MediaWiki

Om du inte tidigare använt MediaWiki: