Com contribuir-hi

From mediawiki.org
This page is a translated version of the page How to contribute and the translation is 82% complete.
Outdated translations are marked like this.
Other languages:


Plug-in Noun project 4032.svg
El contingut de tots els projectes Wikimedia és publicat sota llicències lliures. Podeu escriure codi per a obtenir, mesclar i engrandir aquesta immensa font de coneixement lliure. Seguiu el tutorial per començar a utilitzar l'API Web, disponible en tots els wikis creats amb MediaWiki, a més d'altres APIs per al contingut i Wikidata. També estan disponibles altres fonts obertes de dades, com ara bolcats XML i SQL. Write code to access, remix and grow this immense pool of free knowledge. Follow the tutorial to get started with the API, available on all MediaWiki wikis, and other APIs for content and Wikidata. Other open data sources, including XML and SQL dumps, are also available.
Source code project 1171.svg
Tot el nostre codi és lliure i obert. Escolliu un projecte, envieu-hi un pedaç i solucioneu una tasca pendent!

Els projectes de Wikimedia empren diversos llenguatges de programació, com ara PHP i JavaScript a MediaWiki i les seves extensions, Lua (a les Plantilles), CSS/LESS (a les pells, etc.), Objective-C, Swing i Java (a les aplicacions mòbils de Wikimedia i Kiwix), Python (a Pywikibot), C++ (a Huggle) o C# (a AWB).

Creeu bots per a processar continguts i allotgeu les vostres eines a Toolforge. Contribuïu a les aplicacions mòbils, o d'escriptori. També podeu ajudar el departament d'Site Reliability Engineering a mantenir la configuració dels servidors. Hack on mobile apps or on desktop applications. Or help Site Reliability Engineering maintain the server configuration.
Hammer - Noun project 1306.svg
Proves
Ajudeu a millorar la qualitat dels nostres projectes mitjançant proves de PHPUnit i integració contínua. Informeu d'un error de programari o ajudeu amb els informes d'error ja existents.
OOjs UI icon message.svg
Com a ambaixador tècnic, podeu ajudar altres "wikimedistes" amb qüestions tècniques, distribuir als usuaris el butlletí Tech News (notícies tècniques) per a informar-los dels canvis que els afectaran, i unir-vos al grup d'ambaixadors i a la llista de correu per fer de pont entre els desenvolupadors i el vostre wiki local.
OOjs UI icon book-ltr.svg
Si sabeu escriure en anglès, podeu millorar la documentació de MediaWiki, altres pàgines essencials de suport i, de fet, qualsevol pàgina d'aquest lloc web.
OOjs UI icon language-ltr.svg
Si sabeu prou bé un idioma que no sigui l'anglès, podeu contribuir al projecte traduint aquest lloc web i el programa MediaWiki.
OOjs UI icon speechBubbles-ltr.svg
Ajudeu els usuaris i els desenvolupadors amb dubtes al Support desk o als canals de comunicació i les xarxes socials de MediaWiki.
Vitruvian Man Noun project 6674.svg
Ajudeu a aplicar els principis de disseny de Wikimedia en els projectes que busquen un intercanvi d'opinions sobre l'experiència d'usuari.
Community Noun project 2280.svg
Conegueu altres membres de la comunitat, en línia o en persona.
Learning - The Noun Project.svg
Instruccions i guies per a les tecnologies de MediaWiki i Wikimedia

Més informació útil

Comunicació

  • Podeu posar-vos en contacte amb la comunitat de Wikimedia de diverses maneres.
  • També podeu seguir les notícies de Wikimedia i compartir-les a les vostres xarxes socials.
  • Us podeu subscriure a Tech News per rebre a la vostra pàgina de discussió personal un resum setmanal dels canvis recents al programari, sense paraules tècniques.

Editar i debatre a MediaWiki

Si no heu utilitzat MediaWiki abans, tingueu en compte això: