Com contribuir-hi

From mediawiki.org
This page is a translated version of the page How to contribute and the translation is 87% complete.


El contingut de tots els projectes Wikimedia és publicat sota llicències lliures. Podeu escriure codi per a obtenir, mesclar i engrandir aquesta immensa font de coneixement lliure. Seguiu el tutorial per començar a utilitzar l'API Web, disponible en tots els wikis creats amb MediaWiki, a més d'altres APIs per al contingut i Wikidata. També estan disponibles altres fonts obertes de dades, com ara bolcats XML i SQL. Write code to access, remix and grow this immense pool of free knowledge. Follow the tutorial to get started with the API, available on all MediaWiki wikis, and other APIs for content and Wikidata. Other open data sources, including XML and SQL dumps, are also available.
Tot el nostre codi és lliure i obert. Escolliu un projecte, envieu-hi un pedaç i solucioneu una tasca pendent!

Els projectes de Wikimedia empren diversos llenguatges de programació, com ara PHP i JavaScript a MediaWiki i les seves extensions, Lua (a les Plantilles), CSS/LESS (a les aparences, etc.), Objective-C, Swing i Java (a les aplicacions mòbils de Wikimedia i Kiwix), Python (a Pywikibot), C++ (a Huggle) o C# (a AWB). Creeu bots per a processar continguts i per allotjar les vostres eines a Toolforge. Hack on mobile apps or on desktop applications. Or help Site Reliability Engineering maintain the server configuration.

Learn more at New Developers/Introduction to the Wikimedia Technical Ecosystem .
Proves
Ajudeu a millorar la qualitat dels nostres projectes mitjançant proves de PHPUnit i integració contínua. Informeu d'un error de programari o ajudeu amb els informes d'error ja existents.
Com a ambaixador tècnic, podeu ajudar altres "wikimedistes" amb qüestions tècniques, distribuir als usuaris el butlletí Tech News (notícies tècniques) per a informar-los dels canvis que els afectaran, i unir-vos al grup d'ambaixadors i a la llista de correu per fer de pont entre els desenvolupadors i el vostre wiki local.
Si sabeu escriure en anglès, podeu millorar la documentació de MediaWiki, altres pàgines essencials de suport i, de fet, qualsevol pàgina d'aquest lloc web.
Si sabeu prou bé un idioma que no sigui l'anglès, podeu contribuir al projecte traduint aquest lloc web i el programa MediaWiki.
Ajudeu els usuaris i els desenvolupadors amb dubtes al Support desk o als canals de comunicació i les xarxes socials de MediaWiki.
Ajudeu a aplicar els principis de disseny de Wikimedia en els projectes que busquen un intercanvi d'opinions sobre l'experiència d'usuari.
Conegueu altres membres de la comunitat, en línia o en persona.
Instruccions i guies per a les tecnologies de MediaWiki i Wikimedia

Més informació útil

Comunicació

  • Podeu posar-vos en contacte amb la comunitat de Wikimedia de diverses maneres.
  • També podeu seguir les notícies de Wikimedia i compartir-les a les vostres xarxes socials.
  • Us podeu subscriure a Tech News per rebre a la vostra pàgina de discussió personal un resum setmanal dels canvis recents al programari, sense paraules tècniques.

Editar i debatre a MediaWiki

Si no heu utilitzat MediaWiki abans, tingueu en compte això: