Phabricator

From mediawiki.org
Jump to navigation Jump to search
This page is a translated version of the page Phabricator and the translation is 92% complete.

Phabricator är en plattform för utvecklandet av programvara med öppen källkod. Många projekt på Wikimedia använder sig av Phabricator för projektledning, och för att rapportera buggar och problem med programvaran (se Hur man rapporterar en bugg ).

Gå till Wikimedia Phabricator

Komma igång

Phabricator finns för programvarurapporter, funktionsönskningar och planeringsarbete.
  • För att ställa tekniska frågor om Wikimedias projekt, se m:Tech
  • För att ställa tekniska frågor om MediaWiki på icke-WMF-installationer, se Project:Support desk

Har du några frågor, kan du spana in Hjälp-sidan. Dina frågor är alltid välkomna.

För en grundläggande överblick av vad Phabricator är och kan göra, se introduktionsvideorna (eller läs läs dessa presentationer om din bandbredd är begränsad).

Det är vanligt att man börjar med att:

Veckouppdatering / underhållningsfönster

Phabricator har inga versioner, och därav är det upp till oss att bestämma hur nära vi vill hålla oss den aktuella versionen. Det finns därför att ett fönster varje vecka för uppdateringar och andra underhållsuppgifter på onsdagar 00:00 UTC (natten till torsdagen, 01:00 svensk tid, säkerhetskontrollera mot din tidszon) där användare kommer omdirigeras till Phabricator/Maintenance. Vi uppdaterar inte nödvändigtvis Phabricator varje vecka, men vi reserverar oss rätten att använda fönstret när det behövs, oftast två gånger i månaden, beroende på hur bråttom det är med buggar som fixats högre upp. Det förväntade driftstoppet under det här fönstret ligger mellan 0 och 30 minuter.

För specifika buggar och ändringar, frågor för lösta uppgifter av den senaste uppdateringsdatumet under "Milstenar" och kontroller motsvarande senaste Changelog-artiklar uppströms.

Se även

Viktiga undersidor