Phabricator

From mediawiki.org
This page is a translated version of the page Phabricator and the translation is 97% complete.
Outdated translations are marked like this.

Phabricator är en plattform för utvecklandet av programvara med öppen källkod. Phabricator används för att spåra ärenden och projekthantering inom Wikimedia och relaterad programvara.

Komma igång

Phabricator finns för programvarurapporter, funktionsönskningar och planeringsarbete.
  • För att ställa tekniska frågor om Wikimedias projekt, se m:Tech
  • För att ställa tekniska frågor om MediaWiki på icke-WMF-installationer, se Project:Support desk

För att få en överblick över hur Phabricator fungerar, hur man använder den eller ställa frågor, se Hjälp-sidan. Dina frågor är alltid välkomna.

Det är vanligt att man börjar med att:

  • Lär sig att använda Phabricator. Lek runt och testa lite i vår molnservice hur mycket du vill (testinstansen är tyvär inte alltid online).

Spana in dokumentationen och korta videor på $2

Veckouppdatering / underhållningsfönster

Phabricator har inga versioner, och därav är det upp till oss att bestämma hur nära vi vill hålla oss den aktuella versionen. Det finns därför att ett fönster varje vecka för uppdateringar och andra underhållsuppgifter på onsdagar 00:00 UTC (natten till torsdagen, 01:00 svensk tid, säkerhetskontrollera mot din tidszon) där användare kommer omdirigeras till Phabricator/Maintenance. Vi uppdaterar inte nödvändigtvis Phabricator varje vecka, men vi reserverar oss rätten att använda fönstret när det behövs, oftast två gånger i månaden, beroende på hur bråttom det är med buggar som fixats högre upp. Det förväntade driftstoppet under det här fönstret ligger mellan 0 och 30 minuter.

För specifika buggar och ändringar, frågor för lösta uppgifter av den senaste uppdateringsdatumet under "Milstenar" och kontroller motsvarande senaste Changelog-artiklar uppströms.

Se även

You can use the phabricator: interwiki prefix to link uppgifter på Phabricator.
Viktiga undersidor