Descàrrega

From mediawiki.org
Jump to navigation Jump to search
This page is a translated version of the page Download and the translation is 93% complete.
MediaWiki-2020-icon.svg Installation guide Què és Mediawiki
Help-browser.svg Característiques Requisits
Preferences-system.svg Descàrrega Instal·lació Configuració


Últimes versions

És un fitxer zip. It can be extracted on most operating systems without installing any additional software, and is generally recommended for Windows users.

We also provide a tarball (tar.gz file). It is advised not to use 7-Zip to decompress the tarball (.tar.gz file), due to a bug with the PAX format. macOS users should note The Unarchiver has a bug which corrupts filenames in tarballs. Archive Utility can be used instead.


Llicència

MediaWiki és programari lliure llicenciat sota la versió 2 de la GNU General Public License. Atès que MediaWiki està llicenciat lliure de costos, no té cap garantia, fins a l'extrem permès per la llei aplicable. Llegiu el text complet de la llicència GNU GPL versió 2 per a detalls.

Requisits del sistema

MediaWiki requereix PHP 7.4.9+ i MySQL 5.5.8+, MariaDB, SQLite o PostgreSQL. Per a més informació, llegiu les pàgines de requisits del sistema i compatibilitat.

MediaWiki is not compatible with PHP 7.3.0 - 7.3.18 i 7.4.0 - 7.4.8 due to an upstream bug. Use PHP 7.3.19+ or 7.4.9+ instead. See task T246594 for more information.
Atenció Atenció: MediaWiki is not yet compatible with PHP 8. See task T248925 for more information.

Descàrrega alternativa amb Git

Els desenvolupadors actius de MediaWiki alternativament i recomanadament haurien de descarregar des de Git per aconseguir la versió del programari MediaWiki. El repositori git conté versions antigues del programari, així que és possible canviar ("per donar un cop d'ull") a una versió en concret.

Descàrregues de signatura

Notes

Des del MediaWiki 1.34 , ja no es suporta Microsoft SQL Server i Oracle Database, HHVM i PHP 7.0 i 7.1

Alternatives a la instal·lació manual

Alguns usuaris prefereixen saltar-se la instal·lació manual usant un MediaWiki pre-integrat en dispositius de programes d'aplicacions o serveis d'allotjament; cada vegada més distribucions Linux ofereixen en els seus repositoris paquets per MediaWiki, amb diferents graus de freqüència i cobertura de les extensions (Debian, Ubuntu, Fedora i Gentoo entre d'altres).

Propers passos

Subscriviu-vos al llistat de correu de comunicats de versions

Estigueu informat sobre les noves actualitzacions i mantingueu el vostre servidor segur!

Versions prèvies

Si heu modificat molt la vostra instal·lació MediaWiki, pot ser difícil incorporar els canvis i actualitzacions oficials de MediaWiki. Per donar suport a aquests usuaris, manteniu branques prèvies del nostre codi durant 1 any per a la versió previa i fins a 3 anys per al versió previa de suport a llarg termini.

Versions de desenvolupament

Si desitgeu utilitzar l'última versió en desenvolupament (és a dir, la versió alfa), podeu descarregar-la com mediawiki-master.tar.gz o baixar-la des de Git.

Des de Git podeu baixar-ne o bé el repositori complet (uns 528 MiB)

git clone https://gerrit.wikimedia.org/r/mediawiki/core.git

o bé només l'última versió del repositori (uns 85 MiB; això és el que es coneix normalment com un clon superficial: mida i temps de descàrrega menors).[1]

git clone --depth 1 https://gerrit.wikimedia.org/r/mediawiki/core.git

També podeu veure'n el latest codi font al navegador.

Versions antigues

Pots trobar paquets (amb l'extensió *.tar.gz) de totes les versions de MediaWiki fins al març del 2005 (la més antiga és MediaWiki 1.3.11) en els arxius de descàrrega de MediaWiki.

Per navegar pel codi, incloent versions més antigues, vegeu les etiquetes del repositori Git.

Assistència d'instal·lació

Referències

  1. Això pot causar problemes de referència més endavant, quan empreu "git pull" per actualitzar el vostre clon superficial i la versió nova es refereix a alguna versió més antiga que encara no s'ha descarregat al vostre sistema. En aquest cas, podeu solucionar-ho simplement descarregant més (incrementant el valor de profunditat) o totes les versions més endavant, o fent un clon superficial nou.

Vegeu també