Help:Gestructureerde discussies/Woordenlijst

From mediawiki.org
This page is a translated version of the page Help:Structured Discussions/Glossary and the translation is 100% complete.
PD Let op: Als u deze pagina bewerkt, gaat u akkoord met het vrijgeven van uw bijdragen onder de CC0. Zie Helppagina’s Publiek Domein voor meer informatie. PD

Woordenlijst

Discussie
Een board is een groep onderwerpen. Een overlegpagina die omgezet is naar een gestructureerde discussie is een board. Er is per pagina maar een board.
Beschrijving
De rechterkant van een Board (introductie, sjablonen, ...). De categorie links zullen het Board toevoegen aan de categorie.
Onderwerp
Een onderwerp (topic) is een gestructureerde discussie over een bepaald onderwerp.
Onderwerptitel
Bovenaan staat metadata, het bevat nu: de titel van het topic, tijdstempel van de laatste activiteit, aantal reacties. De samenvatting staat onder de titel.
Samenvatting
Een Topic kan samengevat zijn (uitleggen wat er speelt, of de belangrijkste punten in de lopende discussie), het kan sjablonen die een toelichting geven, bevatten. Met eventuele links kan het Topic aan een categorie worden toegevoegd. De maker van de samenvatting wordt aangegeven in de kopregel van de samenvatting.
Post
Een automatisch antwoord, commentaar of een object met als parent een Topic.
Reply
Een post die een reactie is op een andere post.
Inspringen
U doet bij een replay een inspringing (indentation). Die wordt gedaan om aan te geven dat het geen post is op het topic maar een reactie op een post. Er is een grijze rand en een padding aan de linkerkant (bij de rechts-naar-links talen).
Gestructureerde discussies ingeschakeld
Een wiki kan aangeven welke pagina's en namespaces op een board moeten worden getoond. Bijvoorbeeld: meerdere project overlegpagina's of alle gebruikersoverlegpagina's.
Aanmelden
Het aanmelden voor een Board is iets anders dan een pagina aan uw volglijst toevoegen. Bij het volgen krijgt u meldingen bij elke aanmaak van een nieuw topic op dat Board. U dient dat de topics die u interesseren ook op de volglijst te zetten om de meldingen over de reacties over het topic te krijgen. Als uzelf een topic aanmaakt, dan bent u automatisch aangemeld voor dat topic.
Moderatie
Een topic/post kan op drie manieren worden gemodereerd: Verbergen, Verwijderen en Onderdrukken (Hide, Delete en Suppress). Elke gebruiker kan een topic verbergen, alleen beheerders kunnen verwijderen, 'oversights' kunnen onderdrukken.
Als opgelost markeren
Een topic kan gemarkeerd worden als opgelost: alle antwoorden op dat topic worden verborgen, dat wordt in de titel aangegeven. U kunt het topic uitvouwen door op de titel van de samenvatting te klikken.