Βοήθεια:Μετακίνηση σελίδας

From mediawiki.org
This page is a translated version of the page Help:Moving a page and the translation is 76% complete.
PD Σημείωση: Όταν επεξεργάζεστε αυτή τη σελίδα, συμφωνείτε να απελευθερώσετε τη συνεισφορά σας υπό την CC0. Δείτε τις Σελίδες Βοήθειας για το Κοινό Κτήμα για περισσότερες πληροφορίες. PD

Η Μετακίνηση μιας σελίδας σημαίνει να της δοθεί νέο όνομα. Αυτό γίνεται χρησιμοποιώντας την ενέργεια «μετακίνηση» καρτέλα στην καρτέλα «Περισσότερα» στο πάνω μέρος. Το κουμπί δεν εμφανίζεται αν δεν έχετε συνδεθεί. Μετά δίνετε απλώς το νέο όνομα και πατάτε το "Μετακίνηση σελίδας". Φυσιολογικά θα θέλετε να αφήστε και το «Μετακίνηση της σελίδας "συζήτηση" (εάν υπάρχει)» ως επιλεγμένο.

Αν μετακινήσετε μια σελίδα «A» σε έναν νέο τίτλο «B», η λειτουργία θα κάνει τα εξής:

  • Μετονομάζει τον τίτλο της σελίδας «Α» σε «Β»
  • Όλο το ιστορικό της σελίδας "A" θα μετονομαστεί σε ιστορικό της σελίδας "B".
  • Θα δημιουργηθεί μία νέα σελίδα "A", της οποίας το περιεχόμενο θα ανακατευθύνει στη σελίδα "B"

Το δεύτερο σημείο είναι σημαντικό. Χρησιμοποιώντας το "Μετακίνηση", μετακινείτε επίσης και το ιστορικό των επεξεργασιών. Το ιστορικό επεξεργασιών επιτρέπει να δούμε πως διαμορφώθηκαν τα περιεχόμενα της σελίδας, και ποιοι συνείσφεραν τι. Αν μετακινήσετε περιεχόμενα με αντιγραφή και επικόλληση (χωρίς δηλαδή τη λειτουργία μετακίνησης) δεν θα υπάρχει το προηγούμενο ιστορικό (δείτε επίσης το Help:Tracking changes ).

Όταν η λειτουργία μετακίνησης αφήνει πίσω μια ανακατεύθυνση (δείτε Βοήθεια:Ανακατευθύνσεις ), φυσιολογικά δεν θα υπάρχουν κατεστραμμένοι σύνδεσμοι εκτός από την πιθανότητα διπλών ανακατευθύνσων – δηλαδή, σελίδες που ανακατεύθυναν προς την Α που τώρα γίνεται η ίδια ανακατεύθυνση. Πιθανά θα θέλετε να πάτε σε όλες τις σελίδες και ανακατευθύνσεις που έχουν συνδέσμους προς την ανακατεύθυνση και να τους αλλάξετε ώστε να κατευθύνουν άμεσα στην νέα ονομασία. Η λειτουργία «Τι συνδέει εδώ», που μπορεί να χρησιμοποιηθεί από το σύνδεσμο στην Εργαλεία (στον πάτο της πλευρικής στήλης) είναι χρήσιμη για να το κάνετε αυτό.

Αναίρεση μετακίνησης

Όπως και με σχεδόν όλες τις επεξεργασίες wiki, μια μετακίνηση μπορεί να αντιστραφεί (από οποιονδήποτε χρήστη). Για να αντιστρέψετε μια κίνηση, απλά μετακινήστε τη σελίδα προς τα πίσω, π.χ. μετακινήστε τη σελίδα "B" πίσω στην "A".

Ο τίτλος της σελίδας "Β" θα παραμείνει πίσω, ως ανακατεύθυνση από "Β" σε "Α". Οποιοσδήποτε χρήστης μπορεί να καταργήσει την ανακατεύθυνση και να προτείνει τη διαγραφή της σελίδας. Ωστόσο, η τελική διαγραφή θα απαιτεί προνόμια διαχειριστή (βλ. Help:Deletion and undeletion ).

Μετακίνηση σελίδας χωρίς δημιουργία ανακατεύθυνσης

Επισημαίνεται η σχετική επιλογή

Οι χρήστες με το δικαίωμα χρήστη suppressredirect μπορούν προαιρετικά να μετακινήσουν μια σελίδα χωρίς να δημιουργήσουν ανακατεύθυνση. Αυτό είναι ιδιαίτερα χρήσιμο όταν ακυρώνετε μια μετακίνηση.

Όταν το δικαίωμα είναι ενεργοποιημένο, θα εμφανιστεί ένα επιπλέον πλαίσιο ελέγχου όταν χρειάζεται να μετακινήσετε μια σελίδα (δείτε την εικόνα δεξιά).

URL parameters

These query strings can be added to the URL of Special:MovePage in order to fill out fields and check boxes in advance.

Parameter Meaning
wpOldTitleNs=n Namespace number of existing page
wpOldTitle= Title of existing page
wpNewTitleNs=n Target namespace number
wpNewTitle= Target page title
wpMovetalk=1 Move talk page, if one exists.
wpReason= Text for reason field
wpWatch=1 Watch source and target pages

Μαζική μετονομασία / μετακίνηση

Το MediaWiki δεν προσφέρει μια ειδική σελίδα με την οποία θα εκτελεστεί μια δέσμη ενεργειών για μετακινήσεις σελίδων. Μπορεί να υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις ανάλογα με την κατάστασή σας:

Μετακίνηση υποσελίδων

Οι χρήστες με το δικαίωμα χρήστη move-subpages μπορεί προαιρετικά να μετακινήσει υποσελίδες της σελίδας (έως 100), διατηρώντας τη «δενδρική» δομή της. Εάν καθορίσετε τη ριζική σελίδα που θέλετε να μετακινήσετε στον τίτλο (με την επίσκεψη Special:MovePage/Κάποια σελίδα), η ειδική σελίδα εμφανίζει τις υποσελίδες αυτής της ριζικής σελίδας.

Δείτε επίσης