Help:Moure una pàgina

From mediawiki.org
This page is a translated version of the page Help:Moving a page and the translation is 73% complete.
Outdated translations are marked like this.
PD Nota: Quan modifiqueu aquesta pàgina, esteu acceptant que la vostra contribució es publiqui en el marc de CC0. Mireu Pàgines d'ajuda de domini públic per a més informació. PD

Moure (canviar de nom) una pàgina significa donar un altre nom a una pàgina. Això es fa mitjançant l'ús de l'acció "reanomena" a la pestanya "Més" de la part superior. La pestanya no és visible si no us heu identificat. Després, només cal que introduïu el nou nom i feu clic a "Reanomena la pàgina". Normalment voldreu deixar la opció "Mou la pàgina de discussió associada" marcada.

Si mou la pàgina "A" al nou títol "B", aquesta operació farà el següent:

  • Crearà una nova pàgina "B", amb els continguts de la pàgina "A"
  • Canviarà, així, el nom de tot l'historial de la pàgina "A" al nom nou de la pàgina de "B"
  • Crearà una nova pàgina "A", que contingui una redirecció a la pàgina "B"

El segon punt és important. En utilitzar la funció "Reanomena", també es mou l'historial d'edicions, la qual cosa és desitjable en la majoria de les situacions. L'historial d'edicions permet que la gent vegi com es construeixen els continguts de la pàgina, i qui va contribuir en què. Si es mogués el contingut amb un retallar i enganxar (no utilitzant la funció de moviment), no s'aconseguiria això (mireu també Help:Seguiment de canvis ).

Quan l'operació de moviment deixa una redirecció (vegeu Help:Redireccions ), no haurien de quedar enllaços trencats, excepte en el cas de redireccions dobles, és a dir, pàgines que redireccionen a "A", que esdevé una redirecció ella mateixa. Podeu buscar les pàgines o altres redireccions que enllacin a la redirecció, i canviar-ne el text de manera que enllacin directament al nou títol. Per fer això, la característica "Què hi enllaça", que es pot utilitzar a través de l'enllaç en les Eines (a la part inferior de la barra lateral), us serà d'ajuda.

Desfer un moviment

Igual que amb gairebé tota edició del wiki, una operació de moviment pot ser revertida (per qualsevol usuari). Per desfer una operació de moviment, simplement mogueu l'última pàgina, per exemple, mogueu la pàgina "B" de nou a "A".

Another way to reverse a move operation is by clicking "View logs for this page" from the history page and then the "revert" link from the corresponding record in "Move Log".

El títol de la pàgina "B" encara es queda enrere, com una redirecció des de "B" a "A". Qualsevol usuari pot suprimir la redirecció i proposar que es suprimeixi la pàgina. No obstant això, l'eliminació final requerirà privilegis d'administrador (vegeu Ajuda:Supressió i recuperació ).

Note that the "undo" link in the history page only reverts an edit done inside a page, it doesn't undo a move of a page.


Moure una pàgina sense crear una redirecció

Opció corresponent ressaltada

Els usuaris amb el dret d'usuari suppressredirect poden moure opcionalment una pàgina sense crear una redirecció. Això és particularment útil quan cal desfer un moviment.

Quan es disposa d'aquest dret, apareixerà una casella de verificació addicional ("Deixa enrere una redirecció") quan es necessita moure una pàgina (veure foto a la dreta).

URL parameters

These query strings can be added to the URL of Special:MovePage in order to fill out fields and check boxes in advance.

Parameter Meaning
wpOldTitleNs=n Namespace number of existing page
wpOldTitle= Title of existing page
wpNewTitleNs=n Target namespace number
wpNewTitle= Target page title
wpMovetalk=1 Move talk page, if one exists.
wpReason= Text for reason field
wpWatch=1 Watch source and target pages

Reanomenament o trasllat massiu

MediaWiki no ofereix una pàgina especial amb què realitzar una operació massiva de trasllat de pàgines. Hi pot haver alternatives, segons la vostra situació:

Traslladar subpàgines

Els usuaris amb el dret d'usuari move-subpages ("traslladar subpàgines") poden escollir traslladar les subpàgines d'una pàgina (fins a 100), preservant-ne l'estructura "arbòria". Si especifiqueu al títol la pàgina arrel que voleu traslladar (visitant Special:MovePage/Pàgina en qüestió), la pàgina especial mostra les subpàgines de la pàgina arrel.

Vegeu també