Manual:RevisionDelete

From mediawiki.org
Jump to navigation Jump to search
This page is a translated version of the page Manual:RevisionDelete and the translation is 100% complete.
Other languages:
English • ‎Türkçe • ‎español • ‎français • ‎polski • ‎português • ‎português do Brasil • ‎čeština • ‎русский • ‎українська • ‎中文 • ‎日本語 • ‎한국어
"Suppress" ve "suppression" buraya yönlendirmektedir

MediaWiki 1.16 sürümünden beri MediaWiki, belirli kullanıcıların tek tek sayfa revizyonlarını göstermesine ve gizlemesine izin veren bir özelliğe (varsayılan olarak devre dışıdır) sahiptir. Ayrıca Special:RevisionDelete adlı özel bir sayfa ekler. Kod includes/revisiondelete içindedir.

Ne yapar

RevisionDelete işlevinin ekran görüntüsü

'deleterevision' iznine sahip bir kullanıcı (Etkinleştirme bölümüne bakın) bir geçmiş sayfasını görüntülediğinde, sayfada "$3" yazan fazladan bir düğme görecektir. Ayrıca sayfadaki tüm revizyon girişlerinin yanında onay kutularını da göreceklerdir. Bir veya daha fazla revizyon seçerler ve düğmeye tıklarlarsa, aşağıdakilerden herhangi birini yapmalarına izin veren bir arayüz sunulur:

  • Kullanıcılardan revizyon metnini gizle
  • Kullanıcılardan düzenleme özetini gizle
  • Düzenleyicinin kullanıcı adını/IP adresini kullanıcılardan gizleyin

'suppressrevision' iznine sahiplerse, bilgileri hizmetlilerden da gizleyebilecekler.

Günlük girişleri için de benzer işlevler sağlanmıştır. Eşdeğer izinler 'deletelogentry' ve 'suppressionlog' haklarıdır.

Silinen revizyonlar ve etkinlikler, sayfa geçmişinde ve günlüklerde görünmeye devam edecek, ancak içeriklerinin bir kısmına normal kullanıcılar erişemeyecektir.

Bu özelliğin teknik bölümü için Silinmiş devir için bit alanları sayfasına bakın.

Etkinleştirme

Etkinleştirmek için, LocalSettings.php içinde bazı kullanıcı hakları belirlemeniz gerekir.

Örnek:

Hizmetlilerin kullanıcılardan revizyonları ve günlük öğelerini gizlemesini sağlamak için:
$wgGroupPermissions['sysop']['deletelogentry'] = true;
$wgGroupPermissions['sysop']['deleterevision'] = true;
Gözlemleyicilerin kullanıcı adlarını kullanıcılardan ve Hizmetlilerden gizlemesini sağlamak için:
$wgGroupPermissions['oversight']['hideuser'] = true;
Gözlemleyicilerin revizyonları gizlemesini ve öğelerin kullanıcılardan ve Hizmetlilerden günlüğe kaydedilmesini sağlamak için:
$wgGroupPermissions['oversight']['suppressrevision'] = true;
$wgGroupPermissions['oversight']['suppressionlog'] = true;
Gözlemcilerin revizyonları görüntülemesini ve kullanıcılardan ve Hizmetlilerden gizlenen öğeleri günlüğe kaydetmesini sağlamak için:
MediaWiki sürümü:
1.24

Gerrit change 139277
$wgGroupPermissions['observers']['viewsuppressed'] = true;

Kullanıcılara 'oversight' haklarını atamak için site bürokratları olarak oturum açın (Yalnızca bürokratlar bu rolü diğer kullanıcılara atayabilir, genellikle varsayılan olarak 1 numaralı kullanıcı bu role sahiptir) ve Özel:UserRights sayfasına gidin. Denetçi yapmak istediğiniz kullanıcının adını girin ve ardından "gözetim" kutusunu işaretleyin. Daha fazla bilgi için Manual:Kullanıcı hakları sayfasına bakın.

Bazı vikilerde "oversight" yerine "surpress" grup adı kullanılır.

Ayrıca bakınız