Manual:RevisionDelete

From mediawiki.org
Jump to navigation Jump to search
This page is a translated version of the page Manual:RevisionDelete and the translation is 66% complete.
Other languages:
English • ‎Türkçe • ‎español • ‎français • ‎polski • ‎português • ‎português do Brasil • ‎čeština • ‎русский • ‎українська • ‎中文 • ‎日本語 • ‎한국어
"Suppress" and "suppression" redirects here

Починаючи з MediaWiki 1.16 , у MediaWiki є особливість (вимкнена за замовчуванням), яка дає певним користувачам змогу показувати та приховувати окремі версії сторінок. Вона також додає спеціальну сторінку Special:RevisionDelete. Код — у includes/revisiondelete.

What it does

Скриншот функціональності RevisionDelete

Коли користувач із дозволом «deleterevision» (див. розділ увімкнення) переглядає сторінку історії, він побачить додаткову кнопку «Показати/приховати обрані версії». Він також побачить прапорці поряд з усіма записами версій на сторінці. Якщо він вибере одну чи більше версій і натисне кнопку, то йому буде представлено інтерфейс, що дозволяє робити будь-що з наступного:

  • Приховати текст версії від користувачів
  • Приховати опис редагування від користувачів
  • Приховати ім'я чи IP-адресу дописувача від користувачів

Якщо у нього є дозвіл «suppressrevision», то він також буде здатен приховати інформацію від адміністраторів.

Подібна функціональність також забезпечується для журнальних записів. Еквівалентні дозволи — «deletelogentry» і «suppressionlog».

Вилучені версії та події все ще з'являтимуться на сторінці історії та журналах, але частина їх вмісту буде недоступною звичайним користувачам.

Технічну частину цієї особливості див. у Bitfields for rev deleted.

Увімкнення

Для увімкнення вам мають бути встановлені права користувача у LocalSettings.php .

Приклад:

To enable Sysops to hide revisions and log items from users:
$wgGroupPermissions['sysop']['deletelogentry'] = true;
$wgGroupPermissions['sysop']['deleterevision'] = true;
To enable Oversighters to hide usernames from users and Sysops:
$wgGroupPermissions['oversight']['hideuser'] = true;
To enable Oversighters to hide revisions and log items from users and Sysops:
$wgGroupPermissions['oversight']['suppressrevision'] = true;
$wgGroupPermissions['oversight']['suppressionlog'] = true;
To enable Observers to view revisions and log items hidden from users and Sysops:
Версія MediaWiki:
1.24

Gerrit change 139277
$wgGroupPermissions['observers']['viewsuppressed'] = true;

To assign the 'oversight' rights to users, log in as the site bureaucrat (Only bureaucrats can assign this role to other users, usually user with id #1 has it by default) and go to Special:UserRights. Enter the name of the user that you wish to make an Oversighter, and then check the "oversight" box. See Manual:User rights for more information.

On some wikis the group name suppress is used instead of oversight.

Див. також