Help:VisualEditor/Maps/hu

From mediawiki.org
This page is a translated version of the page Help:VisualEditor/Maps and the translation is 64% complete.

Main help pages:

Térképek hozzáadása a VisualEditorral

Térkép beszúrása

Screenshot of the insert menu in the VisualEditor interface with the Map option highlighted
VisualEditor "Insert" menü a térképelem megjelenítésével

Ha új térképet szeretnél hozzáadni az oldalhoz, válaszd a VisualEditor eszközmenüjében a „Beszúrás” menüpontot. Kattints a „More” (Több) gombra a teljes menü megjelenítéséhez, majd válaszd ki a „Map” (Térkép) menüpontot. This will add a map at the current location of your cursor on the page.


VisualEditor modal alapértelmezett térképbeállítások megjelenítése

Térkép középpont, méret és arányok beállítása

A párbeszédablakban egy interaktív térkép jelenik meg, alatta pedig három fül: "Térkép területe" (alapértelmezés szerint be van jelölve), "Térkép tartalma" és "Opciók". A hely meghatározásához húzd az interaktív térkép közepét és sarkait, majd a térkép alján található "+" és "-" gombokkal változtasd a nagyítási szintet, amíg az interaktív térkép meg nem jeleníti a kívánt területet. A térkép alatti mezőkben manuálisan is megadhatod a szélességi és hosszúsági fokot, a nagyítási szintet és a méretet.


Markerek és alakzatok hozzáadása

A térképhez alakzatok és jelölések hozzáadásához kattints a "Térkép tartalma" fülre az eszköztár megjelenítéséhez. Vonalakat, téglalapokat, sokszögeket és jelölőket adhatsz hozzá.

Egy elem hozzáadása után a térkép eszköztárában található ceruza és papír ikon segítségével módosíthatod az elemet. Ne feledd, hogy az elemek hozzáadása a térképhez automatikusan GeoJSON-ként fejezi ki az egyes elemeket az ablak alján található szövegmezőben. You can also paste valid GeoJSON into the text field. Egy elem eltávolításához válaszd ki a lomtár ikont, majd a törölni kívánt elemet. Ezután kattints a „Mentés” gombra. Az elemet az alábbi GeoJSON mezőből is törölheted.


VisualEditor modális megjelenítő opciók fül

Formatting options

Az „Opciók” lapon megváltoztathatod a térkép igazítását az oldalon, és kiválaszthatod a térképcímkék nyelvét. You can define whether to show the map with or without a frame and how to align the map on the page. You can also select a language for map labels. Note: Not all labels are available in every language. (További információ a térkép nyelveiről.)

Saving a map

Ha kész vagy, kattints a „Beszúrás” gombra (az ablak felső sarkában lévő gombra), hogy létrehozd a térképet az oldalon. Ez bezárja a párbeszédpanelt.


Meglévő térkép szerkesztése

Meglévő térkép szerkesztése

To edit an existing map's properties, select the map and then click the "Edit" button that appears.

To resize an existing map, select the map in the VisualEditor and then move the resizing arrows that appear on the bottom corner of the map. Note that this only changes the size of the map's frame on the page, not the zoom level nor any other of the map's properties.

To change a map's position on the page, select the map and then drag the map to its new location.

Térképek eltávolítása a VisualEditorral

Egy térkép eltávolításához jelöld ki, majd a billentyűzeten nyomd meg a Delete billentyűt vagy a CTRL-X billentyűkombinációt. A böngésző "Szerkesztés" menüjéből is választhatod a "Kivágás" lehetőséget.

Haladó térképbeállítások

A Kartographer térképek szerkesztésének és jelölésének speciális lehetőségeiért lásd: Segítség:Kiterjesztés:Kartographer .