Jump to content

Help:Seguiment de canvis

From mediawiki.org
This page is a translated version of the page Help:Tracking changes and the translation is 85% complete.
PD Nota: Quan modifiqueu aquesta pàgina, esteu acceptant que la vostra contribució es publiqui en el marc de CC0. Mireu Pàgines d'ajuda de domini públic per a més informació. PD
Canvis recents mostra els darrers canvis a les pàgines, les càrregues de fitxers, les supressions i els canvis de nom

MediaWiki conté nombroses pàgines especials i eines especialitzades. Aquestes especificitats tenen per a objectiu permetre una vigilància del wiki. És per exemple possible veure la llista :

  • canvis recents de totes les pàgines
  • l'historial de revisions, tots els canvis fets a una pàgina
  • les contribucions d'un usuari en particular
  • de les pàgines de nova creació

La pàgina especial més interessant és Special:RecentChanges. Aquesta pàgina mostra totes les edicions, càrregues de fitxers, moviments de pàgina, supressions i altres accions realitzades al wiki. Al menú de dalt de la pàgina hi ha diversos enllaços per a personalitzar la visualització: limitar el nombre de canvis mostrats, el nombre de dies o restringir les edicions a certs usuaris. També podeu amagar les edicions marcades com a menors (però no oblideu que un usuari pot marcar totes les seves contribucions com a menors, fins i tot les seves edicions majors).

Una línia en els canvis recents conté diversos enllaços:

  • “dif.” mostra la diferència amb l'anterior versió de la pàgina,
  • “hist.” enllaça cap a l'historial de revisions de la pàgina,
  • l'enllaç amb el nom complet de la pàgina porta cap a la versió actual. Si la pàgina està en la vostra llista de seguiment, el títol apareix en negreta.

El següent indicador descriu el tipus de modificació de l'article:

  • N — Aquesta modificació ha creat una pàgina
  • m — Aquesta és una modificació menor
  • b — Aquesta modificació fou feta per un bot

Després de la indicació de l'hora, apareix la diferència de mida de la pàgina des de la revisió anterior. A continuació s'esmenta l'usuari, amb enllaços cap a la seva pàgina d'usuari, la seva pàgina de discussió i les seves contribucions, o (en el cas dels usuaris anònims) solament a la seva pàgina de discussió.

Després de la marca horària es troba el nom de l'usuari amb un enllaç cap a la seva pàgina d'usuari, la seva pàgina de discussió i les seves contribucions.

Vista millorada

Si teniu JavaScript habilitat (cal JavaScript), també podreu provar la "vista millorada" ("enhanced view"). Per fer-ho, aneu a les vostres Preferències, cliqueu la pestanya dels Canvis Recents i seleccioneu "Agrupa els canvis per pàgina en canvis recents i llista de seguiment". Si seleccioneu aquesta opció, la pàgina Canvis recents mostrarà les modificacions agrupades per pàgina en lloc de mostrar-les individualment. You will now see entries like the following:

15:17 Main Page (4 canvis | hist.) .. (+236) .. [Some User‎ (2×); Some Other User (2×)]

Per ampliar el registre de canvis recents en aquesta pàgina, feu clic en la fletxa blava a l'esquerra de la marca de temps i del nom de la pàgina. Es mostrarà el registre d'edicions tal com apareix en la vista normal. Podeu activar aquesta millora i desactivar-la a voluntat, així que sou lliure de provar-los tots dos per veure quin us agrada més. Note that enabling Enhanced view will remove the leading links for diff and hist, making patrolling more difficult.

Vegeu també