Jump to content

Sablon:MediaWiki letöltés

From mediawiki.org
This page is a translated version of the page Template:DownloadMediaWiki and the translation is 100% complete.

A MediaWiki 1.41.1 letöltése (.zip)

Letöltés inkább .tar.gz formátumban

Letöltési segítség

A ZIP-fájlok a legtöbb számítógépen külön szoftver telepítése nélkül is kicsomagolhatók.

A 7-Zip használata esetén ajánlott a legfrissebb verzióra frissíteni a ennek kicsomagolásához a PAX formátum a korábbi verziókban meglévő egy hibája miatt.

MacOS-felhasználóknak: A The Unarchiver nem tudja helyesen kitömöríteni a .tar.gz fájlokat (T258716). Helyette használható az Archive Utility.

Az összes verzió

A MediaWiki 1.38 vagy régebbi verziói felhasználóinak: Ezek a verziók már nem támogatottak. Kérjük, frissíts egy újabb verzióra:

Licenc

A MediaWiki a GNU General Public License második (vagy újabb) verziója alatt licencelt szabad szoftver. Mivel a MediaWiki ingyenes, a törvényben előírtakon felül nem nyújtunk hozzá garanciát. További információkért lásd a GNU GPL második verziójának teljes szövegét.

Rendszerkövetelmények

A MediaWiki használatához a PHP 7.4.3 vagy újabb verziójára, valamint a MariaDB 10.3.0+ verziójára, a MySQL 5.7.0+ verziójára, SQLite 3.8.0+-ra vagy PostgreSQL 10.0+-re van szükség. Ajánlott a MariaDB vagy a MySQL használata, mivel a Wikimédia MariaDB-t használ. A többi adatbázisszerver kevésbé volt tesztelve, és valószínűleg hibákba futsz bele.

További információkért lásd a rendszerkövetelményeket és a kompatibilitási leírást.

A PHP hibája miatt a MediaWiki nem kompatibilis a PHP 7.4.0 - 7.4.2 verziókkal. Use PHP 7.4.3+ instead. További információkért lásd a task T246594 lapot.
If using PHP 8, it is recommended to use MediaWiki 1.38.4 or higher. PHP 8 is not in use by Wikimedia wikis, and thus gets less testing, but other groups do use MediaWiki with PHP 8 without issue. If you encounter any bugs when using MediaWiki with PHP 8, please report them. See task T248925 for more information.