Sablon:MediaWiki letöltés

From mediawiki.org
Jump to navigation Jump to search
This page is a translated version of the page Template:DownloadMediaWiki and the translation is 92% complete.
Outdated translations are marked like this.

Ez egy zip fájl. A legtöbb operációs rendszeren külön szoftver telepítése nélkül is kicsomagolható, és általánosságban ez ajánlott a Windows-felhasználóknak.

Tarballt (tar.gz fájlt) is kínálunk. A 7-Zip használata nem ajánlott ennek kicsomagolásához a PAX formátum egy hibája miatt. A macOS-felhasználók figyelmét pedig arra hívjuk fel, hogy a The Unarchiver egy hibája miatt megsérülnek a tarballokban a fájlnevek. Helyette használható az Archive Utility.

  • Megjegyzés: az utolsó stabil kiadás nem tartalmazza a stabil verzió összes hibajavítását: megpróbálhatod letölteni az utolsó pillanatképet. Bár ebben lehetnek a legfrissebb alverzióban még nem szereplő javítások, egy szoftver soha nem lehet teljesen hibamentes.

Licenc

A Mediawiki a GNU General Public License második verziója alatt licencelt szabad szoftver. Mivel a MediaWiki ingyenes, a törvényben előírtakon felül nem nyújtunk hozzá garanciát. További információkért lásd a GNU GPL második verziójának teljes szövegét.

Rendszerkövetelmények

A MediaWiki használatához a PHP 7.4.9 vagy újabb verziójára, valamint a MySQL 5.5.8+ verziójára, MariaDB-re, SQLite-ra vagy PostgreSQL-re van szükség. További információkért lásd a rendszerkövetelményeket és a kompatibilitási leírást.

A PHP hibája miatt a MediaWiki nem kompatibilis a PHP 7.3.0 - 7.3.18 és 7.4.0 - 7.4.8 verziókkal. Használd a PHP 7.3.19-es vagy 7.4.9+ változatát helyettük. További információkért lásd a task T246594 lapot.
Figyelem Figyelem: MediaWiki is not yet compatible with PHP 8. See task T248925 for more information.