Sablon:MediaWiki letöltés

From mediawiki.org
This page is a translated version of the page Template:DownloadMediaWiki and the translation is 84% complete.
Outdated translations are marked like this.

A MediaWiki 1.38.4 letöltése (.zip)

Letöltés inkább .tar.gz formátumban

Letöltési segítség

A ZIP-fájlok a legtöbb számítógépen külön szoftver telepítése nélkül is kicsomagolhatók.

A 7-Zip használata esetén ajánlott a legfrissebb verzióra frissíteni a ennek kicsomagolásához a PAX formátum a korábbi verziókban meglévő egy hibája miatt.

MacOS-felhasználóknak: A The Unarchiver nem tudja helyesen kitömöríteni a .tar.gz fájlokat (T258716). Helyette használható az Archive Utility.

Az összes verzió

A MediaWiki 1.36, valamint 1.34 vagy régebbi verziói felhasználóinak: Ezek a verziók már nem támogatottak. Kérjük, frissíts egy újabb verzióra:

Licenc

A Mediawiki a GNU General Public License második verziója alatt licencelt szabad szoftver. Mivel a MediaWiki ingyenes, a törvényben előírtakon felül nem nyújtunk hozzá garanciát. További információkért lásd a GNU GPL második verziójának [$link teljes szövegét]. Because MediaWiki is licensed free of charge, there is no warranty, to the extent permitted by applicable law. Read the full text of the GNU GPL version 2 for details.

Rendszerkövetelmények

A MediaWiki használatához a PHP 7.3.19/7.4.3 vagy újabb verziójára, valamint a $mariadb verziójára, a $mysql verziójára, SQLite -ra vagy PostgreSQL -re van szükség. További információkért lásd a rendszerkövetelményeket és a kompatibilitási leírást. Using MariaDB or MySQL is recommended as Wikimedia uses MariaDB. Any other database servers are less tested and you may likely run into some bugs.

For more information, please read the pages on system requirements and compatibility.

A PHP hibája miatt a MediaWiki nem kompatibilis a PHP 7.4.0 - 7.4.2 verziókkal. Use PHP 7.4.3+ instead. További információkért lásd a task T246594 lapot.
Support for PHP 8.0 in MediaWiki is experimental. We are not aware of any issues, but it is not as well tested as PHP 7. PHP 8.1 is not supported. See task T248925 for more information.