Jump to content

Manual:Interface/nl

From mediawiki.org
This page is a translated version of the page Manual:Interface and the translation is 100% complete.
Schermafdruk van de weergave op een desktop van MediaWiki 1.31
Schermafdruk van de weergave op een mobiel apparaat.

De MediaWiki interface is het geheel van de gegenereerde HTML-code van een wiki-pagina zonder de tekst in de body. De interface bevat de tabs bovenaan elke pagina, de zijbalk en de persoonlijke links.

De interface vertalen

De standaardinterface is voor veel talen gedefinieerd in de MediaWiki lokalisatie bestanden en zal automatisch worden bijgewerkt als de instelling van de taal door $wgLanguageCode wordt gewijzigd of als de voorkeur van de gebruiker gewijzigd wordt.

U kunt de getoonde teksten en afbeeldingen bewerken voor de taal van de huidige gebruikersinterface via de speciale pagina Special:Allmessages. Meer informatie, ook over het bewerken van de teksten:

De interface aanpassen

Afhankelijk van iemands eisen en programmeerkennis zijn er verschillende aanpassingen mogelijk:

  • Systeemteksten: De meeste aanpassingen aan het uiterlijk kunnen worden gedaan door het wijzigen van de systeemteksten via de pagina Special:AllMessages. Het bewerken van interface-berichten gaat recht toe, recht aan, net als bij het bewerken van een normale wiki-pagina. Deze teksten zijn de standaarden voor verschillende delen van de gebruikersinterface en bevatten gewone tekst, wiki opmaak, CSS en JavaScript. Details
  • Skins: Bij fundamentele aanpassingen aan de lay-out van de interface kan het gebruik van functies mogelijk nodig moeten zijn voor een of meer skin hooks en/of de aanmaak van een eigen skin. Voor meer informatie, zie Manual:Skins .
  • /JavaScript - met scripts het gedrag van de webbrowser aanpassen. Bevat een lijst met JavaScript variabelen.
  • /Stylesheets - lay-out en ontwerp aanpassen met CSS.
  • /IDs and classes - een lijst met gebruikelijke CSS ID's en classes.


Zie ook