Manual:Interfață

From mediawiki.org
This page is a translated version of the page Manual:Interface and the translation is 80% complete.
Outdated translations are marked like this.
Screenshot of the desktop view of MediaWiki 1.31
Screenshot of the mobile view

Interfața MediaWiki este întregul cod HTML produs pentru o pagină wiki, cu excepția textului propriu-zis. Interfața include filele (tab-uri) de deasupra fiecărei pagini, bara laterală și link-urile personale.

Modificarea interfeței

Interfața implicită pentru mai multe limbi este definită în fișiere MediaWiki și se va actualiza automat dacă limba este setată de $wgLanguageCode sau dacă preferințele unui utilizator sunt schimbate.

Puteți modifica textele și imaginile interfeței curente prin pagina specială Special:Allmessages. Pentru mai multe informații despre această pagină și editarea acestor mesaje, consultați:

Personalizarea interfeței

Sunt posibile diverse tehnici de personalizare, în funcție de nevoile și nivelul cunoștințelor de programare:

  • Mesaje de sistem: Cele mai multe personalizări se pot face prin modificarea mesajelor de sistem utilizând pagina Special:AllMessages. Modificarea mesajelor de interfață este foarte simplă, la fel ca modificarea unei pagini wiki normale. Aceste mesaje definesc setările implicite pentru diferite părți ale interfeței utilizator și conțin o combinație de text simplu, limbaj wiki, CSS și JavaScript. Pentru detalii, vedeți documentația mesajelor individuale.
  • Teme: Modificările importante ale aspectului interfeței pot necesita atașarea funcțiilor pentru una sau mai multe secțiuni a temelor și/sau crearea unei teme personalizate. Pentru mai multe informații, vedeți Manual:Skins .
  • /JavaScript - îmbunătățește comportamentul browser-ului utilizând anumite scripturi. Include o listă de variabile JavaScript.
  • /Stylesheets - îmbunătățește aspectul folosind CSS.
  • /IDs and classes - o listă de ID-uri și clase comune.


Vezi și