Help:Notificacions

From mediawiki.org
This page is a translated version of the page Help:Notifications and the translation is 82% complete.
PD Nota: Quan modifiqueu aquesta pàgina, esteu acceptant que la vostra contribució es publiqui en el marc de CC0. Mireu Pàgines d'ajuda de domini públic per a més informació. PD
Les notificacions us informen de l'activitat recent que us afecta a la Viquipèdia i altres llocs web de Wikimedia.

Benvingut/da a la pàgina de documentació de l'eina de notificacions! (abans coneguda com a Echo)

Per a personalitzar quines notificacions voleu rebre, aneu a la pestanya "Notificacions" de les vostres Preferències del wiki.

At the moment, Notifications are deployed on wikis but they are not under active development. As of January 2021, there is no plan to add more features to Notifications. However, suggestions for future improvements are welcomed on the talk page.

Principi

L'eina de Notificacions proporciona als usuaris de la Viquipèdia i altres llocs web de Wikimedia actualitzacions ràpides sobre accions que els afecten. These notifications can help users become more aware of events that relate to them and take quick action if they want to.

Aquest programari ha estat desenvolupat per l'equip de comprometement d'editors de la Fundació Wikimedia i ara per l'equip de Col·laboració, per tal d'encoratjar el públic a participar de forma més activa en els llocs web de Wikimedia. Les notificacions estan dissenyades per a substituir o complementar els sistemes existents de notificació de cadascun d'aquests llocs, així com per a proporcionar un control significativament millor als usuaris.

Abans d'aquesta eina de notificacions, les úniques notificacions que subministrava el programari de MediaWiki eren sobre els canvis de la llista de seguiment (a través del correu electrònic) i sobre els canvis de la pàgina de discussió (amb una barra taronja). The watchlist is quite helpful, but its format is limited. It works well for changes related to pages, but not so well for changes related to users. At the same time, there's no granularity: if a page is watchlisted, you are informed about the next change that happens to it. If a page is not watchlisted, you receive none. Watchlists are useful, and they work well for the job they were designed for, but they don't encompass the whole scope of on-wiki activity. Notification's features, in conjunction with watchlists, can provide a better user experience. Users are able to learn about more events, more easily, and have greater control over what types of information they receive.

Per a saber més sobre les Notificacions, visiteu aquest punt de trobada a MediaWiki.org.

Ús

Les notificacions estan adreçades a tots els usuaris registrats dels llocs web de Wikimedia. Els usuaris no registrats no poden rebre notificacions (excepte per les notificacions a les pàgines de discussió, que es continuen mostrant als usuaris anònims com una barra de color taronja).

Les notificacions es poden veure de les maneres següents:

Els diversos tipus de notificacions que podeu rebre es detallen en una altra pàgina.

Notificacions emergents

Alertes i avisos

Quan en un lloc de Wikimedia algú fa una acció que us afecta, us apareixen uns emblemes de color al costat del nom d'usuari, a la cantonada superior dreta de qualsevol pàgina del lloc (o a la cantonada superior esquerra si el vostre wiki utilitza una llengua que s'escriu cap a l'esquerra). Entre aquestes notificacions hi ha les notificacions multi-wiki. Quan no hi ha notificacions, aquests emblemes són grisos.

El primer emblema (vermell, "alertes") conté els tipus més importants de notificacions: missatges nous a la vostra pàgina de discussió, esments, etc. El segon emblema (blau, "alertes") conté notificacions menys importants: enllaços a pàgines, missatges en altres pàgines de discussió, etc.

Aquests emblemes mostraran el nombre de notificacions noves que heu rebut. En clicar als emblemes s'obre un requadre emergent on hi ha la llista de les notificacions més recents (vegeu captura de pantalla) i l'emblema es torna a posar gris. El número s'actualitza a mesura que marqueu com a llegides les notificacions d'aquest emblema (especialment pels missatges).

Podeu clicar a qualsevol notificació per obtenir-ne més informació (vegeu la descripció mes avall). Per veure totes les notificacions rebudes, cliqueu a "Totes les notificacions" per anar a l'arxiu de notificacions.

Disposició detallada de les notificacions

Marcar les notificacions com a llegides o no llegides.

Aquí són les notificacions més comunes que podeu rebre. Totes tenen el mateix disseny:

Una icona a l'esquerra (o a la dreta en llengües que s'escriuen cap a l'esquerra)
Un cercle a la dreta:
  • amb l'interior ple de blau si la notificació no està llegida
  • amb la circumferència grisa i l'interior buit si està llegida
Informació primària: Títol de la notificació, en negreta
Informació secundària: Detalls de la notificació (opcional)
Detalls: al capdavall, amb informació útil:
  • sempre, l'usuari que ha realitzar l'acció (amb un enllaç cap a la pàgina d'usuari) i la data en un format relatiu
  • de vegades, altra informació, com ara la pàgina en qüestió
  • si cal, un menú de tres punts amb algunes opcions

Tota la notificació és un enllaç, normalment cap a un dif relacionat amb l'acció de què se us notifica.

Les notificacions similars o les d'altres wikis s'agrupen.

Pàgina Special:Notifications

Per a trobar les vostres notificacions recents, feu clic a "Totes les notificacions" al desplegable i anireu a la pàgina especial de notificacions, on es mostren totes les notificacions en ordre cronològic. Les notificacions més recents hi apareixen en primer lloc. Als wikis de Wikimedia, aquesta pàgina també conté notificacions d'altres wikis. On Wikimedia wikis, that page also regroups cross-wiki notifications.

Multi-wiki

Les notificacions multi-wiki es mostren en tots dos plafons, i reagrupen les notificacions d'altres wikis allotjats per la Fundació Wikimedia. Així, per exemple, podeu rebre notificacions sobre Commons quan sou a Wikisource. Més informació sobre les notificacions multi-wiki.

Preferències i configuració

Accés a les preferències

Podeu controlar quins tipus de notificacions rebeu (i amb quina freqüència) si aneu a les vostres preferències de notificacions. Per verificar la vostra configuració, feu clic a "Preferències" en el desplegable (que hem vist abans) – o en la pàgina d'arxivament "Totes les notificacions". (També podeu fer clic a "Preferències" a la part superior dreta de qualsevol pàgina, i després seleccionar la pestanya "Notificacions".)

Alta i baixa voluntàries

Si us doneu de baixa de qualsevol tipus de notificació, les notificacions generades mentre esteu donat de baixa no se us generen i no s'emmagatzemen a les bases de dades. Encara que després us en doneu d'alta, no es mostraran. Les úniques notificacions que es podran mostrar seran les que hi havia abans de donar-vos de baixa.

Notificacions per correu electrònic o al wiki

Per activar o desactivar les notificacions per a qualsevol categoria, només heu de marcar (o desmarcar) la casella que apareix al costat. Podeu activar (o desactivar) les notificacions a la web o per correu electrònic per a la majoria de categories. (Algunes notificacions no es poden desactivar, com ara els canvis en els vostres drets d'usuari, o els missatges nous a les pàgines de discussió: aquestes notificacions són massa importants per descartar-les.) També podeu controlar amb quina freqüència voleu rebre notificacions per correu electrònic, des de notificacions individuals per a cada esdeveniment fins a resums diaris o setmanals. Quan hàgiu acabat, assegureu-vos de fer clic al botó "Desa les preferències", al final de la pàgina, per a actualitzar les vostres preferències.

Silenciar usuaris

Podeu silenciar les notificacions del lloc provinents d'usuaris específics, teclejant el nom d'usuari al quadre que hi ha al capdavall de les preferències sobre notificacions. Quan comenceu a teclejar, s'autocompletaran els noms d'usuari. Els usuaris que no tenen JavaScript haurien de teclejar un sol nom d'usuari per línia, sense cap wikitext ni prefixos.

Tot i això, seguireu rebent notificacions si un usuari silenciat escriu o participa a la vostra pàgina de discussió (no importa si la pàgina utilitza Flow o wikitext desestructurat), o revisa una pàgina que heu creat. La llista de silenciaments no afecta el comportament de la llista de seguiment ni dels correus electrònics.

L'usuari silenciat seguirà rebent les notificacions de 'Menció enviada satisfactòriament' si les ha habilitat a les preferències. La llista de silenciaments és privada i no la pot veure cap dels altres usuaris del wiki, inclosos els administradors i qualsevol altre càrrec.

Muting pages

Muting pages is possible for "page linked" notifications.

You can mute "page linked" notifications for a page by typing the page name into the box at the bottom of the notifications preferences.

When you start typing the page titles will autocomplete.

Users without JavaScript should type one page title per line, without any wikitext or prefix.

Llista negra de la comunitat

A MediaWiki:Echo-blacklist hi ha una llista general del lloc que conté els comptes que no poden activar notificacions. Els usuaris poden sobreescriure la llista a Special:MyPage/Echo-whitelist. (This feature and its configuration pages will be renamed, see task T255557)

Community configuration

Special:DisplayNotificationsConfiguration displays the local configuration for each notification type.

Comentaris

Ens encantaria conèixer què penseu de les notificacions. Per a comentar suggeriments amb d'altres usuaris, visiteu aquesta pàgina de discussió del projecte.

Si trobeu un error o un problema, si us plau, informeu-nos-en a Phabricator. However, we know that Phabricator isn't exactly the easiest system to use; you can also drop the report (in any language) on the project talkpage, with a screenshot and information on your browser and operating system :).