Βοήθεια:Δομημένες Συζητήσεις/Γρήγορη περιήγηση

From mediawiki.org
This page is a translated version of the page Help:Structured Discussions/Quick tour and the translation is 94% complete.
Outdated translations are marked like this.
PD Σημείωση: Όταν επεξεργάζεστε αυτή τη σελίδα, συμφωνείτε να απελευθερώσετε τη συνεισφορά σας υπό την CC0. Δείτε τις Σελίδες Βοήθειας για το Κοινό Κτήμα για περισσότερες πληροφορίες. PD

Αυτή η σελίδα είναι μια γρήγορη περιήγηση των Δομημένων Συζητήσεων.

Οι Δομημένες Συζητήσεις προηγουμένως ήταν γνωστές ως «Flow».

Θα πάρετε τις περισσότερο σημαντικές πληροφορίες για τις Δομημένες Συζητήσεις και πως να τις χρησιμοποιήσετε. Όλοι οι συγκεκριμένοι όροι (πλάγια στο κείμενο) έχουν οριστεί στην ορολογία.

Γιατί Δομημένες Συζητήσεις

Οι Δομημένες Συζητήσεις είναι ένα νέος τρόπος για συζήτηση. Η δομή των συζητήσεων έχει αλλάξει: μια σελίδα συζήτησης (ένας Πίνακας) είναι τώρα μια συνάθροιση Θεμάτων και κάθε θέμα είναι ανεξάρτητο και μπορεί να παρακολουθηθεί ξεχωριστά. Οι Δομημένες Συζητήσεις επιτρέπουν σε ένα χρήστη να επιλέξει ποια θέματα θέλει να παρακολουθεί. Όχι πλέον ολόκληρη τη σελίδα.

Νέα θέματα προστίθενται στην κορυφή της σελίδας. Τα Θέματα μπορούν να ταξινομηθούν κατά το χρόνο δημιουργίας ή τελευταίας δραστηριότητας. Οι Δομημένες Συζητήσεις επιτρέπουν σε ανθρώπους να επικοινωνούν χρησιμοποιώντας τον οπτικό επεξεργαστή και τον επεξεργαστή κώδικα.

Κουμπιά ενεργειών (απάντηση, ευχαριστία) είναι συνδεδεμένα με κάθε απάντηση, έτοιμα για χρήση. Δεν υπάρχει πλέον ανάγκη χρήσης εσοχής στις απαντήσεις σας, αρχειοθέτησης των συζητήσεων ή χρήσης υπογραφών.

Διεπαφή

Γενικός σχεδιασμός ενός πίνακα Δομημένης Συζήτησης. Συγκριμένα στοιχεία γύρω από μηνύματα δεν εμφανίζονται (υπογραφή, σύνδεσμοι απάντησης, εργαλεία...).

Τίτλος Πίνακα
Πτυσσόμενη περιήγηση Θεμάτων

Πεδίο κειμένου έναρξης νέου Θέματος
Τίτλος Θέματος
Μήνυμα 1
Μήνυμα 2
Απάντηση στο μήνυμα 2 (έγινε με κλικ στο "απάντηση" πάνω από το μήνυμα #2)
Μήνυμα 3
(Πεδίο κειμένου απάντησης)
Άλλο Θέμα, άλλος Τίτλος
Μήνυμα 1
(Πεδίο κειμένου απάντησης)
Περιγραφή Πίνακα

Πως να χρησιμοποιήσετε τις Δομημένες Συζητήσεις

Βασικά επεξεργασίας

Μπάρα εργαλείων Δομημένης Συζήτησης, με κουμπιά για την μορφή, συνδέσμους, αναφορές, και δεξιά, εναλλαγή επεξεργαστή (κώδικα wiki ή οπτικό).

Μπορείτε να συμμετέχετε σε συζητήσεις χρησιμοποιώντας δυο συστήματα εισαγωγής: οπτική επεξεργασία (ως προεπιλογή) και επεξεργαστή κώδικα 2017. Μπορείτε να κάνετε εναλλαγή οποτεδήποτε μεταξύ λειτουργία οπτικής επεξεργασία και κώδικα wiki.

Όταν αναρτάτε μια απάντηση ή δημιουργείτε ένα νέο θέμα, θα έχετε μια μπάρα εργαλείων με 4 κουμπιά:

 • 3 στα αριστερά
  • προσθήκη μορφής
  • προσθήκη συνδέσμου (με προτάσεις και αναζήτηση)
  • αναφορά κάποιου (με προτάσεις και αναζήτηση)
 • ένα κουμπί εναλλαγής επεξεργαστών.
 • 3 buttons on the left (on a right-to-left keyboard):
  • add style
  • add link (with suggestions and search)
  • mention someone (with suggestions and search)
 • one button on the right to switch between editors.

Συντομεύσεις κώδικα wiki λειτουργούν επίσης σε λειτουργία οπτικής επεξεργασίας ως συντομεύσεις Δομημένων Συζητήσεων.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίας, ο ιστότοπος θα θυμάται ποιο σύστημα προτιμάτε, εκτός αν έχετε ορίσει προτιμώμενο επεξεργαστή στις προτιμήσεις σας (καρτέλα Επεξεργασία).

If you have opted-out the 2017 wikitext editor and/or the visual editor, you will have a simple wikitext fieldset to post or edit a reply, with no toolbar. Select "Ενεργοποίηση του οπτικού επεξεργαστή και της νέας λειτουργίας κώδικα wiki στις Δομημένες Συζητήσεις" in your preferences ("Επεξεργασία" tab) to opt-in and have a toolbar.

Να θυμάστε: δεν χρειάζεστε πλέον να κάνετε εσοχές όταν κάντε αναρτήσεις, ή να τελειώνεται το μήνυμα με υπογραφή!

Όλα αυτά τα βασικά επεξεργασίας ισχύουν για όλες τις συζητήσεις, απαντήσεις ή όταν επεξεργάζεστε το Θέμα, Περιγραφή, ή Περίληψη.

Ανάρτηση απάντησης

Στο κύριο θέμα

Κάθε συμμετέχοντας αναρτά πάνω στη συζήτηση με χρονολογικό τρόπο. Είναι σαν μια συνηθισμένη συζήτηση σε wiki αλλά χωρίς εσοχές, ή σαν απαντήσεις email. H Ανάρτησή σας θα εμφανίζεται πάνω από όλα τα σχόλια και εξαρτάται από το Θέμα.

Αν χρειάζεται να πείτε κάτι ειδικά σε κάποιον, μπορείτε να αναφέρετε το χρήστη ή να του απαντήσετε (δείτε παρακάτω). Το κουμπί απάντηση χρησιμοποιείται σε αυτή την περίπτωση, για να δημιουργηθεί μια απομάκρυνση. Αυτή η απομάκρυνηση δημιουργεί μια εσοχή. Είναι δυνατή η προσθήκη 7 απομακρύνσεων.

Η Ανάρτησή σας θα εμφανίζεται πάνω από τα σχόλια που απαντάτε, με εσοχή αν δεν είναι η τελευταία στον πίνακα. Μπορείτε επίσης να ευχαριστήσετε κάποιον.

Σε ένα συγκεκριμένο πρόσωπο σε ένα θέμα

Αν θέλετε να πείτε κάτι σε κάποιον συγκεκριμένα, μπορείτε να τον αναφέρετε στην γενική απάντησή σας, ή να κάνετε κλικ στο κουμπί "Απάντηση". Πατώντας στο "Απάντηση" θα προσθέσει μια Ανάρτηση, κάτω από την Ανάρτηση που θέλετε να απαντήσετε άμεσα, εκτός αν εκείνη η ανάρτηση είναι η τελευταία από όλη τη συζήτηση. Για αυτή την τελευταία περίπτωση, υποθέτουμε ότι η απάντηση αφορά το ευρύτερο θέμα και η απάντηση θα είναι απευθείας κάτω από την τελευταία.

Για να παρέχετε καλύτερο πλαίσιο στην απάντησή σας, μπορείτε επίσης να παραθέσετε το μήνυμα κάποιου κάνοντας αντιγραφή και επικόλληση ενός μέρους του.

Η Ανάρτησή σας εξαρτάται από την Ανάρτηση στην οποία απαντήσατε. Αυτή η Ανάρτηση είναι σχεδιασμένη ως συγκεκριμένη απάντηση. Θα διαχωρίζεται από την κύρια συζήτηση με γκρι γραμμή. Ωστόσο, κάθε πρόσωπο που παρακολουθεί το Θέμα θα λάβει μια ειδοποίηση για την απάντησή σας, όπως όλες τις απαντήσεις.

Δημιουργία συζήτησης

Πως να δημιουργήσετε μια συζήτηση: κάντε κλικ στην μπάρα "Εκκίνηση νέου θέματος".

Σε μια σελίδα που χρησιμοποιεί Δομημένες Συζητήσεις, η δημιουργία νέου θέματος είναι εύκολη: απλά χρειάζεται να κάνετε κλικ στο πεδίο "Εκκίνηση νέου θέματος. Η Δομημένξ Συζήτηση θα ετοιμάσει δυο πεδία.

Το πρώτο πεδίο είναι "εκκίνηση νέου θέματος", επιλέξτε ένα σχετικό τίτλο. Το δεύτερο πεδίο είναι "Δημοσιεύσετε ένα νέο μήνυμα στη...", προσθέστε το κείμενό σας. Επιλέξτε τον τίτλο σας σοφά αν θέλετε να προσελκύσετε αναγνώστες: οι άνθρωποι θα τον βλέπουν στις Ειδοποιήσεις τους, χωρίς άλλες λεπτομέρειες.

Όταν είστε έτοιμοι, κάντε κλικ στο κουμπί "Προσθήκη θέματος". Η Ανάρτησή σας είναι δημοσιευμένη, κάθε πρόσωπο που παρακολουθεί τη σελίδα θα ειδοποιηθεί για την δημιουργία αυτού του νέου θέματος.

Θα εγγραφείτε αυτόματα όταν δημιουργείτε ένα νέο θέμα: θα λαμβάνετε μια ειδοποίηση όταν κάποιος απαντά.

Παρακολούθηση

Ενός θέματος

Για να παρακολουθήσετε ένα συγκεκριμένο θέμα, κάντε κλικ στο αστέρι στην κορυφή του Θέματος, κοντά στον τίτλο. Γίνεται μπλε. Αν είναι ήδη μπλε, ήδη παρακολουθείτε αυτό το θέμα.

Όσο παρακολουθείτε, θα λαμβάνετε μια ειδοποίηση για κάθε επεξεργασία σε αυτό το Θέμα, και μια νέα γραμμή στη λίστα παρακολούθησής σας.

Όταν δημιουργείτε ένα Θέμα, εγγράφεστε αυτόματα σε αυτό το Θέμα.

Μια σελίδα Συζήτησης

Για να παρακολουθήσετε μια ολόκληρη σελίδα, κάντε κλικ στο αστέρι στην κορυφή της σελίδας, κοντά στο πεδίο αναζήτησης. Γίνεται μπλε. Αν είναι ήδη μπλε, ήδη παρακολουθείτε αυτή τη σελίδα.

Όσο παρακολουθείτε, θα λαμβάνετε μια ειδοποίηση για κάθε νέο θέμα που αναρτάται σε αυτή τη σελίδα συζήτησης. Θα έχετε επίσης και μια νέα γραμμή στη λίστα παρακολούθησης.

Ενημερώσεις

Μπορείτε να απενεργοποιήσετε τις ειδοποιήσεις Δομημένων Συζητήσεων από τις προτιμήσεις ειδοποιήσεών σας. Η λίστα παρακολούθησής σας θα εξακολουθήσει να ενημερώνεται με μια νέα γραμμή για κάθε θέμα στη σελίδα συζήτησης που παρακολουθείτε ή με μια νέα γραμμή όταν κάποιος απαντά σε ένα Θέμα που παρακολουθείτε.

Περιήγηση και αρχειοθέτηση

Όλα τα Θέματα που εμφανίζονται σε ένα πίνακα βρίσκονται σε ένα πίνακα περιεχομένων. Μπορείτε να περιηγηθείτε σε όλα αυτά τα Θέματα σε αυτό τον πίνακα.

Η αρχειοθέτηση είναι αυτοματοποιημένη: Όλες οι συζητήσεις εξαφανίζονται όταν δεν είναι άλλο ενεργές. Μπορείτε να εμφανίσετε παλιότερα Θέματα κυλώντας κάτω στη σελίδα, ή κάνοντας αναζήτηση στον πίνακα περιεχομένων.

Προχωρήστε περαιτέρω