Help:Flow/Pikaopas

From MediaWiki.org
Jump to navigation Jump to search
This page is a translated version of the page Help:Structured Discussions/Quick tour and the translation is 61% complete.

Outdated translations are marked like this.
Other languages:
Bahasa Indonesia • ‎English • ‎Nederlands • ‎Tiếng Việt • ‎asturianu • ‎català • ‎français • ‎italiano • ‎norsk bokmål • ‎polski • ‎português do Brasil • ‎română • ‎suomi • ‎Ελληνικά • ‎հայերեն • ‎中文 • ‎日本語
PD Huomautus: Muokkaamalla tätä sivua hyväksyt, että tuottamasi sisältö julkaistaan CC0-lisenssillä. Lisätietoja on Public Domain -ohjesivulla.
PD

Tämä sivu on pikaopas Flow'hun

Structured Discussions were formerly known as "Flow".

Sivulla on tärkeimmät tiedot Flow'sta ja kuinka sitä käytetään. Kaikki erityiset termit (kursivoituna tekstissä) on määritelty termistössä.

Miksi Flow

Flow on uusi tapa keskustella. Keskustelujen rakenne on muuttunut: Keskustelusivu (palsta) sisältää nyt aiheita, joista jokainen on itsenäinen ja erikseen tilattavissa. Flow'n ansiosta käyttäjä voi valita, mitä aiheita hän tilaa, joten hänen ei tarvitse seurata koko sivua enää.

Uudet aiheet lisätään sivun ylälaitaan. Aiheet voi jaotella luomisajan tai viimeisimmän päivityksen perusteella.

Flow'n avulla ihmiset voivat keskustella käyttämällä joko visuaalista muokkainta tai wikitekstiä.

Toimintapainikkeet (vastaa, kiitos) on sisällytetty jokaiseen vastaukseen, valmiina käytettäviksi. Vastauksia ei tarvitse enää erikseen sisentää, arkistoida tai allekirjoittaa. Keskustelut etenevät nopeammin ja ovat useamman saavutettavissa.

Interface

Global design of a Structured Discussions board. Specific elements around messages are not shown (signature, reply links, tools...).

Board title
"Browse topics" flyout

Start a new Topic textfield
Topic Title
Message 1
Message 2
Answer to message 2 (done by clicking on "reply" below message #2)
Message 3
(Reply textfield)
Other Topic, other Title
Message 1
(Reply textfield)
Board's description

Kuinka käyttää Flow'ta

Muokkaamisen perusteet

Flow'n työkalupalkki, jossa on painikkeet tyyleihin, linkkeihin ja mainitsemiseen. Oikealla on painike, jolla voi vaihtaa wikikoodiin.

Voit osallistua keskusteluun kahdella eri tavalla: visuaalisella muokkaimella (oletuksena) ja wikitekstillä.

Voit milloin tahansa vaihtaa visuaalisen muokkaimen ja wikitekstin välillä.

Kun vastaat aiheeseen tai teet uuden aiheen, sinulla on käytössäsi työkalupalkki neljällä painikkeella: kolme vasemmalla puolella (lisää tyyli, lisää linkki, mainitse joku nimeltä) ja painike wikitekstiin vaihtamiseksi oikealla puolella.

Wikiteksti-oikopolut toimivat myös visuaalisessa muokkaimessa, kuten myös visuaalisen muokkaimen oikopolut.

Istuntosi aikana sivusto muistaa kumpaa järjestelmää suosit.

If you have opted-out the 2017 wikitext editor and/or the visual editor, you will have a simple wikitext fieldset to post or edit a reply, with no toolbar. Select "Ota käyttöön visuaalinen muokkaus ja uusi wikitekstitila strukturoiduissa keskusteluissa" in your preferences ("Muokkaus" tab) to opt-in and have a toolbar.

Muista: sinun ei tarvitse sisentää vastauksia tai tehdä allekirjoitusta.

Kaikki nämä muokkaamisen perusteet soveltuvat kaikkiin keskusteluihin, vastauksiin tai kun muokkaat Aihetta, Kuvausta tai Tiivistelmää.

Vastaa

Yleisesti aiheeseen

Jokainen keskusteluun osallistuja vastaa keskustelun alle, järjestyksessä. Se tapahtuu kuten yleensä wiki-keskusteluissa mutta ilman sisennyksiä, tai kuten sähköpostiketjuissa. Vastauksesi näytetään kaikkien vastausten alapuolella ja on riippuvainen aiheesta.

Jos haluat sanoa jotain erityistä jollekulle, voit mainita kyseisen käyttäjän tai vastata hänelle (katso alempaa). Tässä tilanteessa käytetään Vastaa-painiketta, mikä sisentää keskustelun.

Vastauksesi näytetään sisennettynä vastaamasi kommentin alapuolella. Voit myös kiittää muita.

Tietylle henkilölle aiheessa

Jos haluat sanoa jotain tietylle henkilölle, voit mainita hänet maailmanlaajuisessa viestissäsi ja painaa "vastaa"-painiketta.

Jos haluat vastata johonkin tiettyyn viestiin, lisää vastauksesi sen viestin alle.

To provide a better context in your reply, you can also quote someone's message by copy-pasting part of it.

Vastauksesi on riippuvainen viestistä, johon vastasit.

Tämä vastaus on suunniteltu suunnatuksi vastaukseksi.

Joka tapauksessa jokainen aihetta tarkkaileva käyttäjä jaa ilmoituksen vastauksestasi, kuten jokaisesta muustakin vastauksesta.

Luo keskustelu

Kuinka luoda keskustelu: klikkaa "Aloita uusi aihe" -painiketta.

Flow'ta käyttävällä sivulla uuden aiheen luominen on helppoa: sinun tarvitsee vain klikata "Aloita uusi aihe" -kenttää. Flow valmistelee kaksi kenttää.

Ensimmäinen kenttä on "Aloita uusi aihe": valitse sopiva otsikko. Toinen kenttä on "Kirjoita uusi viesti liittyen...": lisää tekstisi. Valitse otsikko huolellisesti tavoittaaksesi lukijat: he näkevät sen ilmoituksissaan ilman muita yksityiskohtia.

Kun olet valmis, klikkaa vihreää Lisää aihe -painiketta. Vastauksesi on tallennettu ja jokainen sivua tarkkaileva henkilö on saanut ilmoituksen uudesta aiheesta.

Tilaat jokaisen luomasi aiheen automaattisesti: saat ilmoituksen jos joku vastaa aiheeseesi.

Tilaa

Aihe

Tehdäksesi tilauksen tietystä aiheesta, klikkaa tähteä aiheen yläpuolella otsikon vieressä. Tähti muuttuu vihreäksi. Jos se on jo valmiiksi vihreä, olet jo tilannut aiheen.

Tarkkaillessasi aihetta saat huomautuksen kaikista muokkauksista tähän aiheeseen ja uuden rivin tarkkailulistallesi.

Tilaat automaattisesti luomasi aiheen.

Keskustelusivu

Tarkkaillaksesi koko sivua klikkaa sivun ylälaidassa olevaa tähteä, joka on lähellä etsi-kenttää. Se muuttuu siniseksi. Jos se on jo sininen, seuraat sivua jo valmiiksi.

Tarkkaillessasi sivua saat jokaisesta keskustelusivun muokkauksesta ilmoituksen. Tarkkailulistallesi lisätään rivi.

Ilmoitukset

Voit ottaa Flow-ilmoitukset pois käytöstä asetuksista. Tarkkailulistaasi päivitetään silti uusilla muokkauksilla, jos joku vastaa tilaamaasi aiheeseen.

Selaa ja arkistoi

Kaikki palstalla näytettävät aiheet on listattu sisällysluettelossa. Voit selata aiheita tässä taulukossa.

Arkistointi on automatisoitua: kaikki keskustelut arkistoidaan, kun ne eivät ole enää aktiivisia. Voit selata vanhoja aiheita sivun alalaidasta tai estimällä sisällysluettelosta.

Lue lisää