Hjälp:Growth/Verktyg/Aktivera hemsidan

From mediawiki.org
This page is a translated version of the page Help:Growth/Tools/Enable the Homepage and the translation is 100% complete.
Growth-funktioner Använda verktygen Uppdateringar Projekt Growth-teamet
Bläddra igenom allt innehåll
Upptäck befintliga funktioner Hjälpsidor och resurser kring funktionerna Projektets senaste nyheter Nuvarande initiativ och strategiskt tänk kring att bygga funktionerna eller skapa resurser. Vilka vi är

Allmän hjälp och resurser

Hjälpresurser för faddrar Resurser för gemenskaper
Följande procedur kan bara tillämpas på wikier där Growth-verktyg finns tillgängliga.

Hemsidan är inte aktiverad automatiskt för alla användare. Denna sida förklarar hur den aktiveras genom att kryssa i två rutor i inställningarna.

Följande förklaring täcker de fall då du är instruktör på en wiki och vill att dina nybörjare ska ha hemsidan aktiverad eller om du vill testa hemsidan själv.

Nybörjare som har hemsidan aktiverad automatiskt har båda rutorna ikryssade.

För att kontrollera om hemsidan är aktiverad kan du skriva in Special:Homepage i wikins sökmotor.

Aktivera hemsidan

För att aktivera hemsidan, gå till användarinställningarna, på fliken Mitt konto.

Kolla i sektionen "Funktioner för nybörjarredigerare" efter kryssrutan "Visa hemsida för nybörjare". Kryssa i denna för att aktivera hemsidan.

Aktivering av hemsidan lägger till en ny flik bredvid användarsidans och användardiskussionens flikar. Denna nya flik är märkt "Hemsida".

Gör hemsidan till defaultsida

När hemsidan aktiveras visas ytterligare en kryssruta i inställningarna som kallas "Gå till nybörjarhemsidan från användarnamnslänken i de personliga verktygen". Genom att kryssa i denna ruta kommer klick på ditt användarnamn i övre högra hörnet att gå direkt till Special:Hemsida istället för din användarsida.

Länken för ditt användarnamn kommer inte att ändras för någon annan än dig, och inte heller någon annanstans.

Aktivera hjälppanelen!

Om du vill arbeta med föreslagna ändringarna som finns på hemsidan måste du också aktivera hjälppanelen.

Om hjälppanelen finns tillgänglig på din wiki kan du aktivera den genom att gå till dina inställningar, under "Redigering".