Col·laboradors/Projectes/Columnes per referències

From mediawiki.org
Jump to navigation Jump to search
This page is a translated version of the page Contributors/Projects/Columns for references and the translation is 86% complete.
Other languages:
Deutsch • ‎English • ‎Nederlands • ‎Türkçe • ‎català • ‎español • ‎français • ‎polski • ‎русский • ‎فارسی • ‎ไทย • ‎中文 • ‎日本語 • ‎한국어

A la petició d'editors de Viquipèdia, una característica nova està sent afegida a MediaWiki. Llistes llargues de referències (creat amb tags; són també cridat citations o footnotes a algun wikis) automàticament serà mostrat en columnes. El número de columnes serà determinat per l'amplada de la pantalla de cada lector . Això millorarà accessibilitat i fer-lo més fàcil per la majoria de persones per llegir les referències, especialment en pantalles estretes o molt amples. Llistes curtes de les referències no seran afectades.

Ús el normal  tag en qualsevol pàgina amb moltes referències per veure aquesta característica en qualsevol wiki on la característica ha estat habilitada. Si no vols les columnes van utilitzar en aquella pàgina, llavors utilitzar aquest wikitext codi en comptes d'això:  en comptes d'això.

Horari

The server-side software will change on the normal deployment train during the week of 14 March 2017. However, the effect will not normally be visible (except on MediaWiki.org where it is responsive by default[1]) until it is manually enabled for your particular wiki. WMF-hosted wikis that want this feature working locally can request a config change to enable it.

Després del programari és desplegat, però abans que és habilitat en el vostre wiki, a mà pots invocar la característica en pàgines individuals per utilitzar aquest wikitext codi: en comptes del senzill   tag o una plantilla local.

Groups:

Interacció amb plantilles locals

Algun Wikipedias ha estat utilitzant plantilles locals com {{Reflist}} per crear columnes o afegir altre formatatge. Aquestes plantilles haurien de ser actualitzades (o el seu ús deprecated com redundant) abans d'aquest canvi és a mà habilitat al vostre local wiki.

Com per actualitzar una plantilla local

Si vols millorar accessibilitat

Considera definir el default comportament per la plantilla mentre sent el default comportament pel tag i deprecating o traient paràmetres que defineixen un número fix de columnes, malgrat tot de mida de pantalla.

Si no vols cap canvi al comportament actual de la plantilla

 Automàticament embolicarà la llista dins 

. Amb la característica habilitada per default, qualsevol llista amb més de 10 referències també aconseguiran la classe mw-referències-columnes. En aquest mode, la llista de referències és automàticament partit sobre les columnes múltiples van basar en l'espai disponible en la pantalla. P. ex. en pantalles estretes 1 o 2 columnes, en pantalles més amples 2 o 3. Donat que això passa automàticament, és ja no necessari per editors a a mà habilitar/impossibilitar el mode de columnes d'una plantilla.

Recorda també que altre customisations per la llista de referències és més aplicat directament a el ol.Selector de CSS de les referències en el vostre wikis' MediaWiki:Comú.css. Molts wikis customise la font-mida d'aquesta manera, per exemple. (Cap necessitat a a mà codi ell a través d'una plantilla). Dins cas un DIV wrapper és necessitat de segur estils, el .mw-Referències-embolicar selector de CSS aplicarà a totes les referències llista produïdes per  malgrat tot de si les columnes eren dinàmicament activated.

Per compatibilist amb traçatde columna fixa , pots tenir el reflist i refhead les plantilles fan segures responsive el mode és apagat amb responsive=0 quan un número fix de columnes és especificat. També pots voler editar regles de traçat pertinent en el vostre wiki MediaWiki:Comú.css A partit únic ol.Elements de referències sense un embolcall .mw-Referències-embolicar pare per tal d'evitar va repetir definicions de multi-traçat de columna. Això pot ser fet en el CSS que utilitza p. ex. un operador de descendent > directe.

Demanant aquesta característica

Per demanar que aquesta característica ser habilitat al vostre local wiki, si us plau arxivar un Phabricator tasca per omplir dins tasca/edita/forma/1/?Els projectes=Citen,VisualEditor,Wikimedia-Lloc-títol&de peticions=Converteix%20referència%20llistes%20per damunt%20a%20`responsive`%20damunt%20XXwiki&prioritat=10&pare=159895 aquest pre-formatted Phabricator tasca.

Alternativament, deixar un missatge en la pàgina de xerrada. Si us plau incloure un enllaç a qualssevol discussions locals o plantilles pertinents en les vostres peticions.

Referències