Jump to content

Reading/Web/Desktop Improvements/Third prototype testing

From mediawiki.org
This page is a translated version of the page Reading/Web/Desktop Improvements/Third prototype testing and the translation is 84% complete.
Outdated translations are marked like this.

Ohjeet

 1. Avaa prototyyppi uudessa välilehdessä (pöytätietokoneella tai kannettavalla tietokoneella).
 2. Luo uusi osio tälle sivulle käyttämällä alla olevaa lomaketta (pohja on esitäytetty kysymyksillä joihin vastaat).
 3. Täytä luomasi osio palautteella, jonka haluat antaa prototyypistä.


ⓘ Jos haluat antaa palautetta mieluummin sähköpostitse, lähetä se Olga Vasilevalle osoitteeseen olga@wikimedia.org.

⚠ Otathan huomioon, että koska tämä on prototyyppi, suurin osa linkeistä ei oikeasti toimi, ja saatat törmätä myös muihin bugeihin ja oikkuihin.

⚠ "Uusi lomake -osio" ei valitettavasti toimi visuaalisessa muokkaimessa (VisualEditor, VE). Jos kuitenkin käytät visuaalista muokkainta, voit luoda uuden tyhjän osion ja kopioida alla luetellut palautekysymykset siihen.

⚠ Testauksen aikana toivomme, että keskityt sisällysluettelon uuteen esitysasuun. Joka tapauksessa kaikentyyppinen palaute ja ideat myös muista toiminnoista ovat tervetulleita.

Palautelomakkeen kysymykset

 1. Katso hetken ympärillesi, vieritä sivua hiljalleen alas ja tarkastele näin muutamaa erilaista artikkelia. Mitä huomaat? Mitä mieltä olet kokemuksesta?
 2. Onko täällä näkyvä sisällysluettelo hyödyllinen sinulle? Kuinka tämän sisällysluettelon käyttäminen muuttaa sinun lukemis- tai muokkaamiskokemustasi tällä sivulla?
 3. Sisällysluettelon sisältä valitse “hammasratas”-kuvake, sen jälkeen valitse asetus “laajenna oletuksena kaikki osiot”. Huomaa muutos asetusten esitystavassa. Mitä ajatuksia tämä herättää?
 4. Siirry tämän artikkelin keskustelusivulle. Mitä huomioita sinulle tulee tämän sivun sisällysluettelosta? Miten tätä ulkoasua voidaan parantaa erityisesti keskustelusivuille?
 5. Suunnitellessamme sisällysluetteloita haluamme varmistaa, että meillä on versio, joka toimii pienemmillä näyttöresoluutioilla. Arvioi alla näkyvä esitys ideasta. Mitä ajatuksia ratkaisu herättää?
 6. (Valinnainen, jos sinulla on aikaa) Mene tähän artikkeliin. Valitse sisällysluettelosta “hammasratas”-kuvake. Kokeile joitakin muita asetuksia, joita on saatavilla täällä. Mitä ajattelet näistä? Onko joku mielestäsi erityisen hyödyllinen?
 7. Jotkin sivut sisältävät erityisiä säätöjä sisällysluetteloille (“taikasanat”). Luuletko, että on mahdollista sisällyttää nämä nykyiseen ulkoasuun? Jos kyllä, niin miten?
 8. Lisää vielä mahdolliset vimeiset ajatuksesi, ideasi tai kysymyksesi.

Testaamme uutta sijaintia sisällysluettelolle. Alla on lista erilaisista säädöistä, joita kehotamme sinua kokeilemaan.

 • Laajenna osio vierittäessäni siihen
 • Laajenna oletuksena kaikki osiot
 • Numeroi osiot
 • Älä rivitä osioiden otsikoita (käytä sen sijaan ellipsiä)

Feedback