Jump to content

Help:Notificaties/Cross-wiki

From mediawiki.org
This page is a translated version of the page Help:Notifications/Cross-wiki and the translation is 100% complete.

Cross-wiki notificaties zijn een uitbreiding op de notificaties-tool waarmee je berichten ziet van alle Wikimedia wiki's op de wiki waar u momenteel actief bent.

Getoonde informatie

Het beginsel van cross-wiki notificaties: U krijgt een melding op de wiki waar u bent, over alle meldingen van andere wiki's. U kunt de details zien en bepaalde acties uitvoeren.

Cross-wiki notificaties worden getoond als items in de notificatie-dashboards. (De sortering van de items is in discussie op phab:T123018.)

Deze cross-wiki notificaties worden gebundeld in een enkele notificatie. Deze bundel wordt uitgeklapt door erop te klikken. Cross-wiki notificaties van een individuele wiki worden samen gegroepeerd.

Geef ons feedback als u problemen er mee heeft en vertel ons wat u er goed aan vindt!

Welke informatie en waar

U ontvangt notificaties van alle andere wiki's dan degene die u nu bezoekt.

Als u bijvoorbeeld op Commons bent, krijgt u een melding als iemand u op de Vietnamese Wiktionary bedankt.

Wanneer u cross-wiki notificaties voor de eerste activeert, kunt u ongelezen meldingen van andere wiki's ontvangen, sommige al lange tijd op u wachtend.

U kunt deze notificaties van andere wiki's uitschakelen op een bepaalde wiki (lees verder).

Tijdlijn

De standaardrelease was op 12 mei 2016 23:00 UTC.

We hebben vele mogelijke situaties getest, maar u kunt mogelijk enkele problemen ervaren. Indien dat het geval is (waarvoor sorry), geef ons dan feedback.

Er worden andere instellingen overwogen op phab:T117670. Er is een discussie om de notificatie te kunnen filteren via de gebruikersvoorkeuren.

Deactiveer de functie

De optie Opt-out voor notificaties van andere wiki's (Cross-wiki) op een bepaalde wiki is mogelijk door deze optie bij uw voorkeuren op de tab Notificatie te deselecteren.

Als u zich voor deze notificaties afmeld (opt-out) of ze maar voor bepaalde wiki's wel gebruikt, dan kunt u de optie deselecteren in uw globale voorkeuren, die dan kunnen worden overschreven in de lokale voorkeuren van een bepaalde wiki.