Universal Language Selector/Compact Language Links/Announcement draft June 2016/nl

From mediawiki.org
This page is a translated version of the page Universal Language Selector/Compact Language Links/Announcement draft June 2016 and the translation is 100% complete.

Compacte taallinks vandaag ingeschakeld in deze wiki

Schermafbeelding van de intertaallijst Compact Language Links

Compact Language Links is sinds 2014 beschikbaar als bèta-functie op alle Wikimedia-wiki's. Als compacte taalkoppelingen zijn ingeschakeld, krijgen gebruikers een veel kortere lijst met talen te zien in het gedeelte met intertaalkoppelingen van een artikel (zie afbeelding). Op basis van verschillende factoren wordt verwacht dat deze kortere lijst met talen relevanter voor hen is en waardevol voor het vinden van vergelijkbare inhoud in een taal die zij kennen. Meer informatie over compacte taalkoppelingen staat in deze documentatie.

Vanaf vandaag zijn compacte taallinks ingeschakeld als de standaardlijst van interlinguale links op deze wiki. Maar met de knop aan de onderkant ziet u een langere lijst van alle talen waarin het artikel beschikbaar is. De instelling voor deze Compacte taallijst kan worden in- of uitgeschakeld door het selectievak bij Voorkeuren -> Uiterlijk -> Talen te gebruiken. Houd er rekening mee dat talen in de lijst worden weergegeven volgens de voorkeur van de individuele gebruiker en zullen verbeteren naarmate u navigeert tussen artikelen in verschillende talen. Meer informatie over de taalkeuze staat bij de veelgestelde vragen.

De functie voor compacte taalkoppelingen is uitgebreid getest door het Wikimedia Language-team, dat het heeft ontwikkeld. Mocht er echter problemen of andere feedback zijn, laat het ons dan weten op de project overlegpagina. Opgemerkt moet worden dat op sommige wiki's de aanwezigheid van een bestaande oudere gadget die voor een soortgelijk doel werd gebruikt, een storing kan veroorzaken voor de compacte taallijst. We willen dit graag onder de aandacht brengen van de beheerders van deze wiki. Alle details zijn te vinden op dit phabricator ticket Bedankt.