Help:Gestructureerde discussies/Activeren

From mediawiki.org
This page is a translated version of the page Help:Structured Discussions/Activation and the translation is 100% complete.
PD Let op: Als u deze pagina bewerkt, gaat u akkoord met het vrijgeven van uw bijdragen onder de CC0. Zie Helppagina’s Publiek Domein voor meer informatie. PD


Installatie

Opmerking: Gestructureerde discussies werden vroeger “Flow” genoemd. Enkele hulpmiddelen en processen kunnen deze oude naam nog gebruiken.

Wiki’s van de Wikimedia Foundation

Structured Discussions is alleen op sommige Wikimedia-wiki's ingeschakeld. Sommige van die wiki's hebben het beschikbaar als een Beta-functie voor alle gebruikers. Het zal niet meer op andere Wikimedia wiki's worden toegevoegd.

Andere wiki's

U dient de extensie StructuredDiscussions op uw wiki te installeren.

Lees meer op Extension:StructuredDiscussions

Activeren

Beheerders van wiki's waar de extensie is geïnstalleerd hebben het recht om Structured Discussions boards aan te maken, te verplaatsen en te verwijderen.

Om gestructureerde discussies te activeren, gaat u naar Special:EnableStructuredDiscussions op uw wiki. Typ de naam van de pagina in het eerste formulier. In het tweede tekstveld kunt u de beschrijving van de Board alvast invullen.

Dit voert de volgende taken uit:

  • het archiveren van de overlegpagina in wikitext op een subpagina;
  • een "Structured Discussions Board" aanmaken die de overlegpagina vervangt.
  • een link aanmaken op de gearchiveerde subpagina bij de beschrijving van het "Structured Discussions Board" (de werkbalk aan de rechterkant);

Het is niet mogelijk om de inhoud van een wikitext pagina te converteren naar Gestructureerde Discussies. Dit is vanwege de structuur van Gestructureerde Discussies (een Board met Topics).

Het verplaatsen (hernoemen) van pagina's is als bij andere pagina's.

Ook het verwijderen van een Board is als bij elke andere pagina. Bij het archiveren van een Board wordt het verplaatst naar een subpagina.

Deactiveren

Op sommige wiki's was er eerder een Beta-functie die gebruikers in staat stelde het op hun gesprekspagina in te schakelen. Deze Beta-functie wordt niet langer ondersteund, maar gebruikers die deze ooit hadden ingeschakeld, kunnen deze deactiveren.

Als u dat doet, dan zal "Flow talk page manager" de volgende taken uitvoeren:

  • uw vorige wikitekst-overlegpagina dearchiveren;
  • het Structured Discussions Board op een subpagina archiveren. Deze gearchiveerde pagina is te vinden op het volgende adres: User talk:USERNAME/Structured_Discussions_Archive_1 .

Er is een onderhoudsscript dat de inhoud van een Gestructureerde Discussies board kopieert naar een wiki-tekstpagina.

Als u hulp nodig heeft bij het deactiveren van uw pagina, kunt u contact met ons opnemen.

Waarschijnlijk in 2024 zullen alle pagina’s met Gestructureerde discussies worden gedeactiveerd en omgezet.

Hernoemen, verwijderen, herstellen

Als u het Board wilt hernoemen, verwijderen of terugzetten, bekijk dan deze pagina.