Hjälp:Tillägg:GlobalUserPage

From mediawiki.org
This page is a translated version of the page Help:Extension:GlobalUserPage and the translation is 100% complete.

Tillägget Tillägg:GlobalUserPage låter dig återanvända samma användarsida på flera wikier i en wikifarm.

Aktivera din globala användarsida

I de flesta fall behöver du inte göra nånting. Om en lokal användarsida inte visar det du vill kan du behöva göra en eller fler av följande steg.

 • Skapa din användarsida på den centrala wikin. På Wikimedias projekt är din användarsida på Meta din globala användarsida.
 • Om funktionen är avstängd som standard och GlobalPreferences är installerad, gå till Special:GlobalPreferences och bocka i "Använd global användarsida" och "Använd denna inställning på alla wikier".
 • Har du redan en lokal användarsida på en wiki med innehåll som du inte längre vill visa behöver du begära att den raderas. Läs Help:Radera och återställa för fler detaljer, eller kontakta en administratör på wikin. Notera att om du raderar den lokala användarsidan så visas den inte längre sökresultat.

Var innehållet kommer ifrån

Din globala användarsida genereras på den centrala wikin, och resultatet visas på lokala wikier. Innehållet du ser på den centrala wikin är det du kommer se på andra wikier. Detta innebär att:

 • infogade mallar kommer använda den centrala wikins mallar (din globala användarsida kommer inte använda lokala mallar);
 • infogade specialsidor som {{Special:PrefixIndex/User:''Mitt namn''/}} kommer infoga datan från den centrala wikin;
 • parserfunktionen {{int:}} kommer visa systemmeddelanden från den centrala wikin;
 • magiska ord som {{SERVERNAME}} kommer visa värdet från den centrala wikin.

Wikilänkar är relativa så de kommer peka mot den lokala wikin.

På Wikimediaprojekt, använd interwiki-länkar.

Inaktivera din globala användarsida

För att inaktivera den globala användarsidan kan du använda det magiska ordet __NOGLOBAL__, som, om den finns på den centrala användarsida, hindrar den från att visas på andra wikier. Detta kommer också bestämma om en länk till en användarsida på en extern wiki ska bara röd eller blå.

Kontrollera vilket innehåll som visas

Precis som att transkludera en mall kan du använda ‎<noinclude> och ‎<includeonly>-taggar för att kontrollera vilket innehåll som bara visas på den centrala platsen där sidan ligger, eller globalt på alla platser.

Man kan "välja bort" globala användarsidor genom att helt enkelt baka in din centrala användarsida i ‎<noinclude>-taggar. Om sidan är tom eller bara består av osynligt innehåll såsom __NOINDEX__ kommer den inte visas på andra wikier.

Förbehåll

 • Din användarsida kanske inte ser likadan ut på andra wikier på grund av skillnader i webbplatsernas CSS. Kontrollera din sida på en RTL wiki, exempelvis :ar: eller :he:.
 • Transkluderingar av specialsidor eller parser-funktioner såsom {{#time}} uppdateras inte lika ofta som de görs lokalt.
 • Help:Page status indicators på den centrala wikins användarsidan, t.ex., en ICBM geohack i <indicator name="ICBM"><samp id="coordinates" class="coordinates&nbsp;plainlinks"></samp></indicator> kommer inte fungera på lokala wikier. Testa <noinclude><indicator name="ICBM"></noinclude><samp id="coordinates" class="coordinates&nbsp;plainlinks" style="float:right"></samp><noinclude></indicator></noinclude> för att få en sidostatusindikator som bara påverkar användarsidan på den centrala wikin, t.ex., Meta-Wiki för de flesta av Wikimedias projekt.
 • Wikitext utan innehåll kommer ignoreras på lokala wikier. Detta innefattar kategorier, omdirigeringar och vissa magiska ord såsom __NOINDEX__ och {{DISPLAYTITLE:}}.
 • Försök att skapa mellanspråkliga länkar <includeonly>[[en:User:Example]]</includeonly> kommer se ut som vanliga User:Example-länkar.

Se även