Help:Extension:FlaggedRevs/da

From mediawiki.org
This page is a translated version of the page Help:Extension:FlaggedRevs and the translation is 61% complete.
Outdated translations are marked like this.
PD Bemærk: Når du redigerer denne side, accepterer du at udgive dine bidrag under CC0. Se Public Domain Help Pages for mere info. PD

FlaggedRevs er en udvidelse til MediaWiki-softwaren, der tillader en wiki at overvåge ændringerne, der er foretaget til siderne og til mere omhyggeligt at styre det indhold, der vises til wikiens læsere. Siderne kan være markeret med visse 'redaktører' og 'anmeldere' for at vise, at de er blevet gennemlæst og fundet at opfylde alle kriterier wikien kræver. Hver efterfølgende version af siden kan være 'markeret' af disse brugere med henblik på at gennemgå nye ændringer. En wiki kan bruge en skala af sådanne flag, hvor kun bestemte brugere har tilladelse til at indstille hver enkelt flag.

Muligheden for markerede ændringer gør det lettere at koordinere processen med at vedligeholde en wiki, da det er meget tydeligere hvilke redigeringer som er nye (og potentielt uønskede), og hvilke som er blevet accepteret som konstruktive. Det er dog muligt, at konfigurere sider, så kun ændringer, der er markeret til et bestemt niveau er synlige, når siden bliver set af læserne. Derfor vil ændringer, der er skrevet af brugere, som ikke kan afmærke den resulterende version til et tilstrækkeligt højt niveau, forblive i en 'kladde'-form indtil ændringen er markeret af en anden bruger, der kan indstille et højere flag.

FlaggedRevs er yderst fleksibel og kan anvendes i en lang række konfigurationer, og det kan være så diskret at det næsten er usynligt, eller det kan anvendes til meget stramt at styre en wikis aktivitet.

Terminologi

FlaggedRevs introducerer ny terminologi vedrørende brugere og redigering. Mens hvert ord er fuldt fleksibelt og tillader sproglige forskelle eller enkelt-wiki tilpasning, er nogen terminologi universel.

Default FlaggedRevs flag settings
Accuracy
Sighted Unapproved
Sighted Spot checked
Sighted Accurate
Sighted Well sourced
Sighted Fremhævet
Marker settings
Reviewed Sighted Spot checked Sighted

Flag og flagning

FlaggedRevs tillader wikier at definere 'flag', der kan anvendes ved ændring af en side for at angive kvalitet eller andre attributter vedrørende denne version. Flags form a hierarchy.

Markører

Markører er mere abstrakte grupperinger af flag, der identificerer artikler som generelt er af en bestemt kvalitet. There is only one marker available, "reviewed". Enhver ændring, der er blevet niveau-markeret med alle flag-vægte som wikien bruger, kvalificeres som standard til 'revideret'. De fleste wikier definerer deres egne brugerdefinerede flag-vægte, så indstillingerne vil være forskellige.

Stabile og nuværende versioner

En side, hvor FlaggedRevs er blevet aktiveret fås med to kaldenavne: 'nuværende version' og 'stabil version'.

Nuværende version

Den nuværende version er, som forventet, den seneste version der indeholder de seneste redigeringer, uanset om redigeringerne var konstruktive.
Den nuværende version kaldes også kladde-siden

Stabil version

Den stabile version er den seneste version af siden, der er blevet revideret

Du kan altid linke direkte til den nuværende eller stabile version af en side ved at tilføje henholdsvis &stable=0 eller &stable=1 til url'en.

FlaggedRevs på en enkelt side

Visning

Markeringslinjen set øverst på en side, ved visning af den nuværende version (øverst), og den stabile version (nederst).

FlaggedRevs allows a wiki to mark each revision of a page with a flag to indicate its quality or validity, and to control which revisions are shown by default on a page. Each page where FlaggedRevs is enabled is effectively given two alternative aliases; these are the "stable" version, which is the latest version that has been flagged to a sufficiently high level, and the "current" version, which is the most recent revision, flagged or not. Readers can access either version of the page by adding &stable= to the URL in the address bar, setting &stable=0 for the current version, and &stable=1 for the stable version. On each alias, there is an explanation and a link to the other version.

Wiki udviklere kan styre, hvilket kaldenavn der vises for brugere og læsere som standard, og hvilke flag som tillader en version skal betragtes som 'stabil'. Registrerede brugere kan tilpasse, hvilke kaldenavne de ser som standard i deres brugerindstillinger. Editors are also made aware of which alias they are viewing by the "redigér" tab, which instead displays (by default) "edit draft".

Redigering

Forskellen mellem nuværende og stabil version

FlaggedRevs påvirker ikke en brugers mulighed for at redigere en side, kun den måde den resulterende version behandles af wikien. Når en bruger redigerer en side, er indholdet i redigeringsvinduet altid wikiopmærkningen for den nuværende version, for at forhindre at ændrings gafler samles. Når der er ugennemsete ændringer foretaget siden den sidste stabile version, vises et skilt over redigeringsvinduet for at fremhæve eventuelle ændringer. Dette er vigtigt, da teksten, der redigeres ikke kan være den samme som den side brugeren fik vist, før der klikkedes på 'redigér'-linket (hvis brugeren så på den stabile version), og det tillader eventuelle ændringer straks at blive revideret og ændret eller rettet tilbage om nødvendigt.

Advarsel til brugere, hvis ændringer ikke er synlige

Hvis brugeren ikke kan se deres ændringer i standardaliaset, vises der en ekstra advarselsmeddelelse, som standard "redigeringer af denne side vil blive indarbejdet i den stabile version, når en først autoriseret bruger gennemgår dem". Ellers er redigerings-processen uændret med FlaggedRevs, redigeringer er lavet, fremvist og gemt på normal vis.

Brugere, der er i stand til at gennemgå redigeringer opfordres til at gøre dette både under og efter de redigerer. Der er en mulighed ved siden af 'Dette er en mindre ændring' og 'Overvåg side' afkrydsningsfelterne til straks at gennemgå redigeringens resulterende version, selvom dette ikke er markeret som standard. Når en korrekturlæser har lavet en redigering, er de vendt tilbage til artiklen som normalt, men er præsenteret med et skilt med alle ændringer, herunder deres, siden den sidste stabile version, med mulighed for omgående at gennemgå ændringerne.

Revidering

Revideringslinjen er den primære metode til at revidere versioner

Revidering af versioner er den primære ny aktivitet indført med FlaggedRevs. Med undtagelse af "review this edit" afkrydsningsfeltet på redigeringsskærmen, bruger alle metoder til revidering af versioner samme interface. I bunden af ​​en forhåndsvist side, giver en række udvalgsknapper eller afkrydsningsfelter korrekturlæseren mulighed for at vælge, hvilke flag der skal gælde for revisionen, og der er mulighed for at skrive en kommentar, der vises i den fornyede log.

Brugere kan gennemse enhver version, herunder versioner, der allerede er blevet revideret af andre. I dette tilfælde tilsidesætter den nyeste revision tidligere revisioner. Hvis den nye korrekturlæser markerer versionen på et højere niveau end en tidligere korrekturlæser, anses det for en normal "godkendt" gennemgang. Hvis en korrekturlæser "bekræfter" en andens vurdering ved at markere versionen til det samme niveau, registreres det som "gen-gennemlæst". Ved at markere en tidligere korrekturlæsers version som 'uberørt', kan korrekturlæsere effektivt fjerne flag en tidligere revidering. Disse 'afskrivninger' kan ses i en separat strøm i the review log.

FlaggedRevs på en wiki

Forekomst af ureviderede versioner

FlaggedRevs er designet til at opmuntre udvalgte redaktører til at gennemgå versioner hurtigt og effektivt, så links de fleste almindelige steder gennemgås for ændringer af skribenter, der ikke kan afmærke versionerne selv. Redigeringer, der har resulteret i en urevideret version er markeret med udråbstegn ! i watchlist og RecentChanges feed, med et link til revidering af ændringerne. Når du får vist en side, der har ureviderede redigeringer, tilføjes også et banner for at angive antallet af redigeringer siden sidste stabile version, alderen på den stabile version, og et link til revidering af ændringerne.

{{$1|[[Special:PendingChanges]]|Special:PendingChanges}} viser sider, hvor ureviderede ændringer er blevet lavet til den stabile version

FlaggedRevs-udvidelsen skaber også en række nye specialsider, der kan bruges til at finde og administrere reviderede og ureviderede sider:

 • Special:PendingChanges (kladet Special:OldReviewedPages på nogle wikier) - sider, der har afventende ændringer fra den stabile version.
 • Special:UnreviewedPages -sider, der ikke har nogen revideret stabil version

De to sidstnævnte sider indeholder også antallet af brugere, der har hver enkelt side på deres overvågningsliste, således at 'dødvande'-artikler kan identificeres og overvåges på grund af den lidt følsomme oplysning, adgang til Special:UnreviewedPages sider er normalt begrænset til brugere, der har evnen til at revidere versioner. Special:OldReviewedPages sorteres efter tid siden den seneste revidering blev markeret, med den ældste først. Special:OldReviewedPages is sorted by the time since the last revision was flagged, oldest first.

Special:Contributions

Screenshot of Special:Contributions at a Flagged revs wiki. The "Søg efter bidrag" dialog can be used to see all pending edits saved by a particular user.

Special:Contributions can be used to see pending edits by a particular user.

This feature is not yet available on wikis with Flagged revisions configured in the protection mode.

Generelt overblik

Ud over disse sider, giver flere andre rapporter generelt overblik over revideringsprocessenSpecial:ConfiguredPages er en liste over sider, hvor standard skærmindstillingerne er blevet tilsidesat af administratorer til enten altid at vise læserne det stabile kaldenavn som standard, eller altid vise læserne det aktuelle kaldenavn som standard, afhængig af wikiens FlaggedRevs indstillinger. Special:ConfiguredPages is a list of pages where the default display settings have been overridden by administrators to either always show readers the "stable" alias by default or always show readers the "current" alias by default, depending on the wiki's FlaggedRevs settings.

Endelig Special:ValidationStatistics giver en oversigt over hvor grundig hvert indholds navnerum er blevet gennemgået, og andre nyttige data om revideringsprocessen.

Automatisk forfremmelse

Wikis kan konfigurere FlaggedRevs til automatisk at tildele skribenter mulighed for at revidere versioner, når de opfylder visse aktivitetskrav.

Wikier er nødt til at bedømme omhyggeligt, hvordan autoforfremmelses-funktionen bedst kan konfigureres (hvis overhovedet), for at være så sikker som muligt på at brugeren er en konstruktiv skribent, uden at vente for længe på forfremmelse. Kravene kan indstilles for en række egenskaber, herunder:

 • Hvor gammel brugernes konti er (antal dage siden de registredes)
 • Deres totale antal ændringer
  • Der kan kræves at disse redigeringer er lavet spredt over en tidsperiode, så for eks. 20 redigeringer spredt på en periode over 20 kvalificerer, men 20 redigeringer lavet på én gang gør ikke
  • Redigeringer fra de sidste X dage kan udelukkes fra tællingen (hvilket giver administratorer tid til at se på dem)
  • Et vist antal af disse redigeringer kan kræves at være i indholds-navnerum
 • Antallet af indholdssider, som brugeren har redigeret
 • Antallet af redigeringer som brugeren har lavet, der indeholder en beskrivelse
 • Om brugeren har en $2, og hvor omfattende den er (antal byte)
 • Whether the user has a User page , and how substantial it is (bytecount)
 • Om brugeren nogensinde har været blokeret
 • Antallet af brugerens tilbagerullede ændringer (selvrettelser tæller ikke med)
 • Hvor mange gange brugren har lavet en ændringsoversigt (med automatiske)

Autoforfremmelsesmekanismen kan tilsidesættes af administratorer, enten for at fremme en bruger, som ikke opfylder kriterierne, eller for at degradere en bruger, der har misbrugt reviderings-evnen.

Administratorers evner

Special:Stabilization giver administratorer mulighed for at styre visningen af de enkelte sider

Mens en wikis udviklere kan definere standardindstillinger for hvilke kaldenavne, der præsenteres til hver bruger gruppe som standard, kan disse indstillinger tilpasses af individuelle brugere og for de enkelte sider. Hver registreret bruger kan indstille i deres preferences, hvorvidt de ønsker at se den "aktuelle" eller "stabile" kaldenavn som standard, når du ser en artikel. Each registered user can set in their preferences whether they wish to see the "current" or "stable" alias by default when viewing an article.

Nogle grupper på wikien, som regel administratorer, har evnen til at anvende specialsiden Special:Stabilization for at tilsidesætte standardvisning for uregistrerede brugere. Administratorer kan indstille en side til at vise den stabile version som standard, og kan også styre, hvordan den stabile version er valgt, ved at vælge hvilken markør der foretrækkes. Administrators can set a page to display the stable version by default, and can also control how the stable version is selected, choosing which marker is preferred.

Administratorer har også evnen til at give brugerne mulighed for at gennemse redigeringer, og at tilbagekalde deres tilladelse i tilfælde af misbrug ved brug af Special:UserRights Denne eksplicitte opgave tilsidesætter alle tilladelser automatisk givet til brugeren af autoforfremmelses funktionen, Hvis en administrator udtrykkeligt har tilbagekaldt en brugers revideringstilladelse, vil autoforfremmelses-funktionen ikke give dem tilbage, og omvendt. This explicit assignment overrides any permissions automatically given to the user by the autopromote feature – if an administrator has explicitly revoked a user's reviewing permissions, the autopromote feature will not grant them back, and vice versa.

Farver

Antique White Not reviewed
Gold Pending review
Alice Blue Reviewed and checked
White No stable revision found