Project:Translation/hu

From mediawiki.org
Jump to navigation Jump to search

Ez az oldal az angol Mediawiki oldal és dokumentációk fordításának összehangolása érdekében jött létre. Itt látható hogy milyen munkálatok zajlanak, melyik fordítás milyen előre haladott állapotban van stb. Célunk hogy a http://www.mediawiki.org oldalon található összes angol nyelvű dokumentáció magyar nyelven is elérhetők legyenek. Az oldalon látható lesz az, hogy mely dokumentációk vannak lefordítva, melyek vannak még készülőben és melyek azok, aminek a fordítása még nem kezdődött el. Csak akkor módosítsd ezt az oldalt, ha valami változik. Ha te is részt akarsz venni a fordításban, akkor a Résztvevők résznél írd be magadat és vedd fel a kapcsolatot velünk az irc.freenode.net hálózaton az #wikipedia-hu csatornán keresztül. A felsorolt résztvevők egyike biztosan segíteni fog. Továbbá havi egy alkalommal összejövünk rajta, hogy a fordítással kapcsolatos eredményeket és tennivalókat átbeszéléjük.

Résztvevők[edit]

Lefordított dokumentációk[edit]

Még nincs.

Megállt fordítások[edit]

Ide jönnek azok, amiknek a fordítása már elkezdődött, de még áll. Amíg a fordítása nem folytatódik, addig itt marad.

Folyamatban lévő fordítások[edit]

Itt kapnak helyett azok a dokumentációk, melyek jelen pillanatban is fordítás alatt állnak. Ezek élő projektek, amit annyit tesz, hogy a fordítás folyamatosan történik, így a közeljövőben elérhetővé is válik.

Folyamatban lévő fordítások(oldalanként)[edit]

Azok az oldalak jönnek, amik valami oknál fogva nem lett teljes mértékben lefordítva.

Manual:$wgDBserver/hu

Fordításra várók[edit]

Ide kerülnek olyan dokumentációk elérhetősége, melyek fordítása még nem kezdődött el, és arra vár, hogy lefordítsák.

Kész oldalak felsorolása[edit]

Az itt felsorolt címeken betöltődött oldalak már le vannak fordítva. A rajtuk lévő belső hivatkozásra kattintva viszont nagy eséllyel ismét angol nyelvű oldalra bukkanhatunk. Ez azt is jelentheti, hogy még az angol nyelvű dokumentációra mutat. Tehát a kész oldalak linkjei: MediaWiki/hu

Communication/hu

Help:Editing pages/hu

User hub/hu

Installation/hu

Manual:Upgrading/hu

Manual:$wgDBname/hu

Manual:$wgDBuser/hu

Az innen mutató belső hivatkozások mind angol nyelvű oldalra mutat, illetve más oldalakra. Válaszd ki hogy ezek közül melyikkel foglalkoznál szívesebben és az arról mutató belső wiki oldal egyikét fordítsd le. A lefordított oldal linkje mindenképp /hu végződésű legyen és a befejezése után linkeld be a megfelelő oldalra is. Ezután ezen az oldalon is add hozzá ezt a linket, hogy a többiek is figyelemmel kísérjék a változásokat.

Egy példa rá. Mondjuk a MediaWiki/hu oldalon a következő linkre kattintasz: Súgó & Támogatás. Erre bejön a következő oldal: Project:Help A címsorban utána írod, hogy /hu Ez most a következőképpen fog kinézni: Project:Help/hu Erre kattintva látod hogy nincs még oldal. Az oldal végén találsz egy ilyen linket: "edit this page." Erre kattintasz és itt fogsz szerkeszteni. A Project:Help oldalon felül találsz egy ilyen hivatkozást: View source Erre kattintva látni fogod azt, amit be tudsz másolni az új oldalba. Alatta is vannak úgynevezett "Templates", amit felhasználva pont olyan oldal lesz, mint amilyen az eredeti angol nyelvű volt, csak a szövege már magyar lesz.


Nagyjából ennyi lenne. Ha úgy érzed, hogy ez az oldal szerkesztést kíván, akkor tedd meg bátran.