Project:Translation/hu

From mediawiki.org

Ez az oldal az angol Mediawiki oldal és dokumentációk fordításának összehangolása érdekében jött létre. Itt látható hogy milyen munkálatok zajlanak, melyik fordítás milyen előre haladott állapotban van stb. Célunk hogy a https://www.mediawiki.org oldalon található összes angol nyelvű dokumentáció magyar nyelven is elérhető legyen. Az oldalon látható lesz az, hogy mely dokumentációk vannak lefordítva, melyek vannak még készülőben és melyek azok, aminek a fordítása még nem kezdődött el. Csak akkor módosítsd ezt az oldalt, ha valami változik. Ha te is részt akarsz venni a fordításban, akkor a Résztvevők résznél írd be magadat és vedd fel a kapcsolatot velünk az irc.freenode.net hálózaton az #wikipedia-hu csatornán keresztül. A felsorolt résztvevők egyike biztosan segíteni fog. Továbbá havi egy alkalommal összejövünk rajta, hogy a fordítással kapcsolatos eredményeket és tennivalókat átbeszéljük.

Résztvevők[edit]

Dokumentációk[edit]

A dokumentációk legalább 99%-a a Translate kiterjesztést használja, ezek állapota a nyelvi statisztika oldalon követhető. A már elkészült oldalakon lévő belső hivatkozásokra kattintva is nagy eséllyel ismét angol nyelvű oldalra bukkanhatunk, de amint a céllap fordítása elkezdődik, a linkek automatikusan oda mutatnak (feltéve, hogy a beállításokban magyarra van állítva a felület).

A fordítás menete[edit]

Ha hiányos vagy elavult fordítású lapra bukkansz (sajnos sok ilyen van), egyszerűen kattints a Szerkesztés fül helyén megjelenő Fordítás fülre, és a megjelenő felületen fordítsd le a hiányzó szövegeket (ahol a jobb oldali oszlop üres) vagy frissítsd az elavultakat (ezeket a sor bal szélén lévő sárga hátterű óra ikon jelzi).

Ha olyan angol lapot találsz, aminek még nincs fordítása, kattints a lap tetején lévő A lap fordítása linkre. Innentől ugyanaz, mint hiányos fordítás esetén; az első lefordított szöveggel automatikusan létrejön a magyar lap.

Nagyjából ennyi lenne. Ha úgy érzed, hogy ez az oldal szerkesztést kíván, akkor tedd meg bátran.