Jump to content

Manual:$wgDBserver

From mediawiki.org
This page is a translated version of the page Manual:$wgDBserver and the translation is 100% complete.
Database-instellingen: $wgDBserver
Hostnaam of IP-adres van de databaseserver.q
Geïntroduceerd in versie:vóór 1.1.0
Verwijderd in versie:nog steeds in gebruik
Toegelaten waardes:(string)
Standaardwaarde:'localhost'

Details

Database hostnaam of IP-adres. Gevonden in LocalSettings.php .

Als u MySQL op een niet-standaard poort gebruikt, kunt u de 'hostnaam:port'-syntax gebruiken, bijvoorbeeld $wgDBserver = '127.0.0.1:3308';. Merk op dat het gebruik van een poortnummer wanneer u localhost als hostnaam opgeeft geen effect zal hebben, aangezien MySQL in plaats daarvan via een socket verbinding zal maken. Als de MySQL server op dezelfde server staat en u wilt verbinding maken via een socket op een niet-standaard locatie, dan kunt u gebruik maken van de 'localhost:socket'-locatie, bijvoorbeeld $wgDBserver = 'localhost:/var/run/mysql/mysql.sock';.

Gebruik waar mogelijk IP-adressen om de overhead van een DNS-zoekopdracht voor elke verbinding met de wiki te vermijden. $wgDBserver = '000.000.000.000'; zal sneller zijn dan $wgDBserver = "wiki.example.org";.
$wgDBport is wordt alleen gebruikt voor PostgreSQL configuratie.
Op Windows, met MySQL als de backend, melden sommige gebruikers dat het gebruik van localhost voor de servernaam in plaats van 127.0.0.1 de tijd om verbinding te maken met de database veel verhoogt. Dus in Windows is het aanbevolen om 127.0.0.1 in plaats van localhost te gebruiken als MySQL is op dezelfde machine is geïnstalleerd. Zie deze forumthread.

Het werkt mogelijk niet met gewone IPv6-adressen, afhankelijk van het MySQL-stuurprogramma (libmysqlclient of mysqlnd); dit houdt verband met deze PHP-bug. Ook, wanneer $wgDBssl wordt gebruikt, worden IPv6-adressen in het veld subjectAlternativeName van een certificaat niet herkend (het werd niet geïmplementeerd in PHP toen de verificatie van IPv4-adressen in certificaten werd geïmplementerd [1]). Een oplossing voor beide gevallen is om een DNS-naam te gebruiken die naar een IPv6-adres wijst.

Zie ook

  • $wgDBservers - Voor multiple-server (master/slave) opstellingen of gebruikers van certificaten voor SSL-encryptie waar $wgDBssl niet werkt.