Help:Pagina's beveiligen

From mediawiki.org
This page is a translated version of the page Help:Protecting and unprotecting pages and the translation is 100% complete.
PD Let op: Als u deze pagina bewerkt, gaat u akkoord met het vrijgeven van uw bijdragen onder de CC0. Zie Helppagina’s Publiek Domein voor meer informatie.
PD

Het beveiligen van pagina's en dat beëindigen is recht-toe-recht-aan, maar er zijn natuurlijk wel rechten nodig om dat te kunnen doen, beheerdersrechten of overeenkomende rechten van andere gebruikers.

U kunt een pagina beveiligen door te klikken op de bijbehorende tab ('protect') in het dropdown menu in de skin Vector skin, en dan een korte reden in te vullen waarom de pagina beveiligd wordt.

Het beveiligen kan om verschillende redenen worden gedaan. Op publieke wiki's wordt een pagina meestal beveiligd als die het doelwit is van vandalisme of om aantoonbare schade te voorkomen als dat zou gebeuren. Op wiki's van een organisatie wordt het ook gedaan als de inhoud vastgesteld is. Er zijn natuurlijk ook redenen om een pagina niet te beveiligen. Men voorkomt er nuttige bijdragen mee van betrokken gebruikers. Aan de beheerder de keus of een pagina wel/niet beveiligd moet worden, als dat niet door de leiding voor bepaalde pagina's wordt aangegeven.