Help:Pàgines protegides

From mediawiki.org
This page is a translated version of the page Help:Protected pages and the translation is 100% complete.
PD Nota: Quan modifiqueu aquesta pàgina, esteu acceptant que la vostra contribució es publiqui en el marc de CC0. Mireu Pàgines d'ajuda de domini públic per a més informació. PD

Una pàgina protegida és una pàgina on als usuaris normals se'ls impedeix qualsevol mena d'edició i/o moviment. Només un usuari amb permisos d'administrador pot editar o moure una pàgina protegida. De la mateixa manera només els usuaris sysop poden protegir o desprotegir una pàgina.

Hi ha diverses raons per què una pàgina en particular pugui ser protegida:

  • En wikis públics, les pàgines poden ser protegides perquè repetidament han estat víctimes de vandalisme o s'han reanomenat malament, o quan es creu que el vandalisme o el reanomenament podrien tenir una repercussió molt important.
  • En els wikis corporatius, les pàgines es poden protegir quan contenen declaracions que han estat aprovades per la direcció, i la política dicta que aquestes declaracions no es poden canviar sense seguir un determinat procés d'aprovació.

La protecció de pàgines limiten la col·laboració en el contingut del wiki, i s'haurien d'evitar sempre que fos possible.

Per informació de l'administrador mireu Help:Protecció i desprotecció de pàgines .