Fandom

From mediawiki.org
Jump to navigation Jump to search
This page is a translated version of the page Fandom and the translation is 61% complete.
Outdated translations are marked like this.

Wikia of Fandom is een gratis webhostingdienst die een fork van MediaWiki als hosting-engine gebruikt en bekend staat om zijn grote verscheidenheid aan Wikia-extensies . Zie Wikia's website of het Wikipedia-artikel op Wikia om meer te weten te komen over Wikia in het algemeen.

Omschrijving

Fandom is een fansite waar mensen over de hele wereld met elkaar kunnen communiceren en verschillende tv-programma's, films, videogames, enz. kunnen verkennen. Een aspect van Fandom is dat geregistreerde gebruikers een wiki kunnen maken die vergelijkbaar is met Wikipedia. Bewerkers kunnen Fandom wiki's bewerken met behulp van een bron-editor of visuele bewerker, vergelijkbaar met Wikipedia en andere MediaWiki wiki's.

Broncode

Wikia's Git repository is toegankelijk op github.com/wikia/app. Merk op dat het een volledig aparte repository is van Wikimedia's officiële Git repository en niet verbonden is met de officiële repo.

Extensies

Sommige van Wikia's extensies zijn te vinden op Wikimedia's officiële Git-repository en hun geschikte extensiepagina's zijn te vinden op Wikia extensions.

Andere extensies bevinden zich nog steeds in Wikia's eigen Git-repository, in de map /extensions/wikia/. Het is waarschijnlijk dat de meeste extensies afhankelijk zijn van Nirvana. (te vinden in /includes/wikia/nirvana), de EasyTemplate klasse (te vinden in /includes/wikia/ map op Wikia's Git) en/of ze kunnen aangepaste databasetabellen nodig hebben. Sommige extensies zijn niet compatibel met nieuwere versies.

Ook het commentaar op de broncode is niet zo gebruikelijk als in de officiële MediaWiki.

Zie ook

  • Fandom Developers — een Wikia wiki voor software ontwikkelaars die geïntresseerd zijn in Wikia's versie van MediaWiki