Wikimedia Hackathon 2023/nl

From mediawiki.org
This page is a translated version of the page Wikimedia Hackathon 2023 and the translation is 100% complete.
19–21 Mei 2023 | Athene, Griekenland
De Wikimedia Hackathon is een jaarlijks evenement om de globale technische gemeenschap samen te brengen voor het verbinden, hacken, het voeren van technische discussies en het ontdekken van nieuwe ideeën Van over de hele wereld komen ontwikkelaars tezamen om de technologische infrastructuur en software te verbeteren waarop de Wikimedia projecten werken.

Deze editie richt zich op het samenbrengen van mensen die al een bijdrage op een technisch gebied aan een Wikimedia project hebben geleverd, zij kennen hun weg in de gebruikte techniek en zijn in staat samen te werken aan een project, liever dan dan autonoom te doen.

Voor nieuwkomers in de Wikimedia beweging of de techniek ervan zijn er andere evenementen. Tijdens de Wikimania 2023 vinden er technische sessies plaats, maar is er ook ruimte voor nieuwkomers, zie deze (lijst, voeg u vrij om een ontbrekende aan de lijst toe te voegen).

De Wikimedia Hackathon zal op 19-21 mei 2023 worden gehouden in het culturele centrum Technopolis in Athene, Griekenland. De meeste activiteiten vinden daar plaats, alleen de ceremonies bij de opening en sluiting zullen online uitgezonden gaan worden.

Wij nodigen de lokale gemeenschappen op om ook vooraf aan deze bijeenkomst evenementen of bijeenkomsten te organiseren. 

Op de subpagina's staat meer informatie.

Vertrouwen & veiligheidsinformatie

De Hackathon handhaaft de Universele Gedragscode, de Gedragscode voor wikimedia's technische ruimtes en het beleid voor vriendelijke ruimtes. We raden alle deelnemers aan om 'dit beleid te bekijken voor aankomst op de locatie of voor het gebruik van relevante online kanalen. Een toegewijd team zal ter plaatse beschikbaar zijn om een veilige omgeving voor iedereen te ondersteunen.

Als u vragen of suggesties heeft, geef deze dan a.u.b. door op de overlegpagina of als u het niet openbaar wilt doen per e-mail naar hackathon@wikimedia.org.