Визуален редактор/Бета функции/Език

From mediawiki.org
This page is a translated version of the page VisualEditor/Beta Features/Language and the translation is 100% complete.
VisualEditor-logo.svg
При употреба на експериментални функции, моля не забравяйте винаги да преглеждате промените си, преди да ги съхраните.

Можете да си включите по желание плъгин на Визуалния редактор, който ви позволява да настройвате и променяте езиковите настройки при избор на текст, като част от програмата за бета функции програмата. Това се прави с цел да се съберат отзиви от потребители, преди да стане достъпен за всички потребители на Визуалния редактор.

След като сте го включили по желание, ще видите нов елемент в секцията "Още" в менюто за оформление на лентата с инструменти (в момента с надпис "Език" и показващ иконата "Aあ"). По същия начин, съществуващ текст с езикови настройки ще бъдат подчертан в бледо сиво, и ще изобразява иконата, когато курсора е в него.

При кликването върху иконата ще се появи прозорец за настройване на езиковата информация, или за промяна, ако те вече са налице. Използва се същия интерфейс като Универсалния избор на език, коeто ви позволява да променяте езика (например на арабски – lang="ar" в уикитекста) и посоката по желание (например обръщане на посоката - като dir="ltr" в уикитекст).

Ако имате отзиви за езиковите настройки при редактиране, моля пишете на беседата относно вашите опасения, въпроси или предложения.