Template:Module-rating categories/nl

From mediawiki.org
This page is a translated version of the page Template:Module-rating categories and the translation is 100% complete.

Dit is een van de vijf categorieën voor het zelf rangschikken van modules volgens de software release levensduur:

  • Pre-alpha: Onafgeronde modules die wel/niet in actieve ontwikkeling zijn. Deze moeten niet gebruikt worden op artikel namespace pagina's. Modules blijven pre-alpha totdat de originele maker (of degene die het heeft geadopteerd) tevreden is met de basisstructuur.
  • Alpha: Modules die gereed zijn voor inbreng van derden. De kunnen op enkele pagina's gebruikt worden als er problemen opduiken, deze moeten dan gevolgd worden. Suggesties voor nieuwe functionaliteit of wijzigingen in invoer/uitvoer zijn welkom. Alpha modules moeten bestanden (/doc) hebben waar de beschikbare parameters worden beschreven.
  • Beta: Modules die gereed zijn voor gebruik door een breder publiek. Deze zijn nog nieuw en dienen met enige voorzichtigheid gebruikt te worden, controleer of het resultaat voldoet aan de verwachting. In ideale gevallen zou er een algemene locatie moeten zijn voor het bekendmaken dat een module de beta-status heeft bereikt, en een discussie in de gemeenschap is om te bereiken dat het klaar is voor algemeen gebruik als de release gedaan wordt. Er is echter nog geen specifieke procedure.
  • Release: Modules die foutenvrij zijn en eigenlijk geschikt zijn om gebruikt te gaan worden. Deze kunnen op de helppagina's en andere Wikipedia bronnen al genoemd worden al een optie voor gebruikers om de module uit te proberen. Modules op minimaal dit niveau zouden verbeterd moeten worden in de zandbak en niet door het herhaald uitproberen met aanpassingen om de hoeveelheid slechte uitvoer te verminderen.
  • Protected: Vastgestelde modules die door mogelijk veel artikelen gebruikt worden. Omdat vandalisme en foutjes veel effect kunnen hebben, ook bij zeer kleine wijzigingen, en er dan serieuze problemen kunnen ontstaan op de servers, worden deze pagina's beveiligd.

Voor de exacte methode hoe modules of bijbehorende overleg en documentatie worden voorzien van een tag, is er nog wat discussie nodig.

Gebruik {{module rating}} om te rangschikken.

Template documentation

Dit sjabloon moet alleen gebruikt worden op categorie-pagina's voor de Lua module rangschikking.

Gebruik

{{module-rating categories}}

Zie ook