Kézikönyv:$wgCapitalLinks

From mediawiki.org
This page is a translated version of the page Manual:$wgCapitalLinks and the translation is 100% complete.
Page titles and redirects: $wgCapitalLinks
A beállítással a szócikkek címének első betűje nem lesz nagybetűsre kényszerítve.
Bevezetve:1.2.4 (r2973)
Eltávolítva:használatban
Megengedett értékek:(boolean)
Alapértelmezett érték:true

Részletek

A beállítás „false” értékével a lapok címe (kapcsolt lapok, képek és kategóriák) nem lesz nagybetűsre kényszerítve. FIGYELMEZTETÉS: a beállítás tönkreteheti a hivatkozásokat! Ezzel a linkek TELJESEN kis- és nagybetű érzékenyek lesznek. Azon linkek, melyek első betűje ránézésre nagybetű, nem fognak a valóban kisbetűs szavakkal egyforma elbírálás alá esni; általában az előző egy módosított hivatkozású link (pl.: [[Lap|lap]]). A változó „false” értéke után a már létező, esetlegesen hibás linkek javításához szükséges a cleanupCaps.php szkript futtatása.

A beállítás a Névterek érint a Speciális, (és az 1.16 verziótól) a MediaWiki és a Szerkesztő kivételével. Az 1.16 előtti verziókban a MediaWiki-névteret is érinti, de a névtér csak nagybetűs lapokat fogad el. Így a „MediaWiki:sidebar” szerkesztésekor látszólag semmi nem változott, de a „MediaWiki:Sidebar” szerkesztése megfelelően működik.
A $wgCapitalLinkOverrides névterenként felülírhatja ezt a beállítást.

On Wiktionary projects of all languages, this setting is disabled, but enabled on all other Wikimedia projects except a few Wikipedia languages listed in https://noc.wikimedia.org/conf/highlight.php?file=InitialiseSettings.php (Lojban, Paiwan, Sakizaya and Atayal as of 2022).


Lásd még