Jump to content

Help:Felületek

From mediawiki.org
This page is a translated version of the page Help:Skins and the translation is 80% complete.
PD Megjegyzés: Amikor szerkeszted ezt a lapot, beleegyezel a szerkesztésed CC0 alatti közzétételébe. Lásd a Public Domain Help Pages lapot további információkért. PD

A felületek a MediaWiki-interfész kinézetét határozza meg. Habár kinézetükben különböznek, általánosságban minden felület ugyanazon elemekből áll. Each skin can show the same interface component differently, by showing it in different colors or positioning it differently on the page.

A bejelentkezés után kattints a Beállítások linkre a jobb felső részben, majd a Lapok megjelenítése fülre, hogy megváltoztasd a kinézetet. Még a beállítása előtt meg tudod tekinteni az általad választott kinézetet a Felület szakaszban, hogyha az előnézet linkre kattintasz.

Alapértelmezett felületek

Lásd még $wgDefaultSkin#Elérhető felületek

Alapértelmezésben a MediaWiki több felületet tartalmaz. A felületek listájához kattints ide.

While you can choose whichever skin you like, bear in mind that some wikis will incorporate templates or layout elements that will not display as intended in some of these skins. Generally speaking, sticking with Vector (or whatever the wiki's default skin is) will ensure you see pages as intended.

Testreszabás

A CSS-hez értő felhasználók a „felületnév.css” allapjukon (például „User:Yourname/vector.css”) beállíthatják a felület viselkedését . A felhasználó CSS felülírja a felület kinézetét. Működéséhez a rendszeradminisztrátornak engedélyeznie kell a funkciót.

Lásd még: