Jump to content

Help:Markeren

From mediawiki.org
This page is a translated version of the page Help:Patrolling and the translation is 100% complete.
PD Let op: Als u deze pagina bewerkt, gaat u akkoord met het vrijgeven van uw bijdragen onder de CC0. Zie Helppagina’s Publiek Domein voor meer informatie. PD

Markeren is de term die wordt gebruikt om te beschrijven wanneer meerdere gebruikers wijzigingen aan de wiki bekijken om na te gaan of ze voldoen aan de wikiregels. Dit wordt gedaan om ongewenste bewerkingen snel ongedaan te maken zoals spam, autuersrechtenschendingen en vandalisme.

Na het beoordelen van een wijziging kunnen mensen markeren dat ze "gemarkeerd of "goedgekeurd" zijn, waardoor andere mensen die wijziging kunnen overslaan en een andere wijziging kunnen beoordelen. Hierdoor kunnen mensen (degene die het kunnen zien) hun patrouilleactiviteiten coördineren, zodat bewerkingen minstens één keer worden gecontroleerd, met minder verspilde moeite (verschillende mensen die dezelfde bewerking controleren). Dit mechanisme wordt patrolled edits genoemd, of met een meer algemene term RC patrolling (RC: recent changes); bij sommige wiki's is dit alleen voor nieuwe pagina's.

Zie ook