Template:Main page/intro/mk

From mediawiki.org

МедијаВики (MediaWiki) е слободен програмски вики-пакет напишан во PHP, првично изработен за употреба на Вкипедија. Денес го користат уште неколку други проекти, непрофитната Фондација Викимедија и многубројни други викија, вклучувајќи го и ова — домот на МедијаВики.

Подолу се наведени врски до содржините на страницата. Некои содржини се преведени и на други јазици, но сепак главен јазик за документација е англискиот.

Ако имате општи прашања за МедијаВики, погледајте ја страницата за комуникации. Доколку имате нешто да прашате за ова вики, добредојдени сте да го поставите прашањето на форумот.