Jump to content

Manual:Interface/Edit notice/nl

From mediawiki.org
This page is a translated version of the page Manual:Interface/Edit notice and the translation is 100% complete.

MediaWiki heeft meerdere functies om een melding op een bewerkingspagina te zetten, onder andere afhankelijk van de pagina en namespace. De belangrijkste zijn:

Editnotice (nieuw in 1.14 )
Dit is een melding per namespace en per pagina.
De pagina "MediaWiki:Editnotice-N" wordt geladen voor de hele namespace, "N" is het nummer van de namespace. Voorbeeld: "MediaWiki:Editnotice-3" wordt geladen voor de gebruikersoverlegpagina's.
Elke afzonderlijke pagina kan een specifieke melding "MediaWiki:Editnotice-N-Title" hebben. "N" is het nummer van de namespace. NB: Hierbij wordt elke slash (/) vervangen door een streepje (-). Voorbeeld: "MediaWiki:Editnotice-2-Foo-bar" komt overeen met "User:Foo-bar" en met "User:Foo/bar".
Indien subpagina's zijn ingeschakeld in die namespace, dan wordt de melding over het bewerken ook op de subpagina's van die pagina getoond.
Mededelingen over bewerkingen worden ook weergegeven op het mobiele web.[1][2]
Talkpagetext
De melding "MediaWiki:Talkpagetext" wordt ook op elke overlegpagina geplaatst. Dit komt overeen met alle "MediaWiki:Editnotice-X" meldingen tezamen, waar X een oneven getal is. Deze melding kan per gebruikerstaal aangepast worden.
Het kan aanbevelingen bevatten over het gedrag van een persoon (of een link naar een pagina met de etiquette regels), of een herinnering dat een gebruiker een post altijd met vier tildes moeten ondertekenen.
Editinginterface
De melding "MediaWiki:Editinginterface" wordt bij het bewerken van MediaWiki berichten getoond, boven "MediaWiki:Editnotice-8" (8 is het nummer van de namespace van de MediaWiki). Deze melding bevat echter standaard tekst en is vertaald naar de taal van de gebruiker.
Nieuwe pagina aanmaken
Tijdens het aanmaken van een niet bestaande pagina wordt de melding "MediaWiki:Newarticletext" getoond.

Zie ook

References