Kézikönyv:$wgResponsiveImages

From mediawiki.org
This page is a translated version of the page Manual:$wgResponsiveImages and the translation is 94% complete.
Outdated translations are marked like this.
Thumbnail settings: $wgResponsiveImages
Magas felbontású képek generálása nagyobb DPI-jű kijelzőkhöz.
Bevezetve:1.21.0 (Gerrit change 24115; git #Id80ebd0)
Eltávolítva:használatban
Megengedett értékek:(boolean)
Alapértelmezett érték:true

Részletek

A változóval megadható, hogy a nagy DPI-jű kijelzőkhöz generálódjanak-e magas felbontású bélyegképek.

Ennek főleg a tabletek böngészőinél, illetve újabb asztali számítógépek és laptopok, például a Retina kijelzős MacBook Pro esetén van jelentősége. Ezen magas DPI-jű eszközökön a raszteres képek alapértelmezésben elmosódottan vagy pixelesen jelennek meg.

A bélyegképek generálásakor ezen kijelzőkhöz a képek 1,5× és 2× méretben készülnek el. A vonatkozó kijelzőkhöz a HTML5 img-ben lévő srcset attribútuma határozza meg ezeket a nagyobb képeket.

Az srcset-attribútum natív támogatása először a WebKit böngészőknél lett elérhető 2013 augusztusában; azóta szinte minden modern böngésző tartalmazza, a lefedettség 90% körüli.

A jelenlegi böngészők esetében a kompatibilis JavaScript a legtöbb böngészőnél ellenőrzi a window.devicePixelRatio értékét; az Internet Explorer 10-nél az srcset értéke „src”-re módusul. A natív srcset-támogatással rendelkező böngészőknél ez önmagától letiltódik.

Ismert korlátozások

Az 1.21 verzióban a kód csak a Linker-metódussal létrehozott képekre, galériákra és fájlokra vonatkozik; a leírólapok nem érintettek. Ezt később a támogatásnak a MediaHandler alacsonyabb szintjére való áthelyezéssel tervezzük orvosolni.

Megjelenítési sűrűségek

Az 1.21 verzióban a 1,5× és 2× szorzók nem változtathatóak meg. Az 1× szorzó a fő kép alapértelmezett mérete.