Help:OAuth

From mediawiki.org
This page is a translated version of the page Help:OAuth and the translation is 94% complete.
PD Nota: Quan modifiqueu aquesta pàgina, esteu acceptant que la vostra contribució es publiqui en el marc de CC0. Mireu Pàgines d'ajuda de domini públic per a més informació. PD
OAuth logo

OAuth És un mitjà per a donar a aplicacions exteriors (connectades) l'habilitat d'editar i altres accions en el vostre favor. Utilitzant aquest protocol d'autenticació, podeu autoritzar («concedir») a una aplicació connectada la possibilitat d'actuar mitjançant el vostre compte sense necessitat de divulgar la vostra contrasenya i, sense tenir accés a la funcionalitat, no ho és suposadament utilitzar. El protocol OAuth és àmpliament utilitzat per altres pàgines web, incloent llocs importants com Google i Flickr.

Un exemple de com OAuth pot ser utilitzat en wikis de Wikimedia és l'ajudant d'edició d'imatge. CropTool.

Preguntes freqüents

Si la vostra qüestió no és contestada aquí, sou lliures de preguntar a la pàgina de discussió i se us contestarà.

És OAuth segur?

Sí, el OAuth el protocol està dissenyat per a ser un mètode segur per autoritzacions de terceres persones.

En primer lloc, OAuth permet a pàgines de tercers a accedir el vostre compte sense haver-los de donar la vostra contrasenya. Les aplicacions són capaces d'accedir al vostre compte només si els autoritzes per fer-ho, i si revoques aquest dret llavors l'aplicació immediatament serà incapaç de realitzar accions en el vostre favor.

En segon lloc, cada pàgina web de tercers que vostè autoritza només te permès realitzar les accions que vostè autoritzés específicament. Això significa que, per exemple, si ets un administrador i autoritzes una aplicació que pregunta només per «Drets bàsics», si l'aplicació intenta eliminar una pàgina (que requereix drets d'admin) llavors aqueslla wiki refusarà la petició. Si anteriorment una aplicació va tenir la vostra contrasenya, vostè confiava en les garanties de l'autor de l'aplicació i en que no utilitzaria els vostres drets avançats.

Com m'afecta això ara mateix?

Les aplicacions no poden realizar qualsevol acció en el vostre favor sense autorització, així que fins que vostè decideixi que vol utilitzar una aplicació que utilitza OAuth, vostè no és afectat en absolut.

Com connecto una aplicació al meu compte?

Aquest diàleg se li presenta quan vostè és preguntat si vol autoritzar una aplicació a accedir el vostre compte.

Si una aplicación vol utilizar OAuth per a realitzar accions en el vostre favor, vostè també ho haurà d'autoritzar. Les aplicacions no poden realitzar accions en el seu favor sense la vostra autorització.

Quan una aplicació li pregunti per autoritzar-lo, se li presentarà un diàleg que li dirà els drets que l'aplicació ha demanat (vegui la imatge a la dreta). Si vostè fa clic a «Cancel·la», el procés d'autorització es declinarà. Si vostè fa clic a "Permet", l'aplicació estarà autoritzada per realitzar les accions llistades en el diàleg. L’autorització continuarà vigent fins que la revoqueu.

Una llista de les aplicacions disponibles actualment està disponible a: Especial:OAuthListConsumers.

Com puc veure quines aplicacions estan conectades al meu compte?

La pàgina Special:OAuthManageMyGrants (a la que pot accedir des de la pestaña "Perfil d'usuari" a les seves preferències) llista totes les aplicacions que vostè ha autoritzat a accedir al vostre compte. Des d'aquesta pàgina, també pot ajustar i revocar concessions.

Com elimino l'habilitat d'una aplicació d'accedir al meu compte?

Vagi a Special:OAuthManageMyGrants, busqui l'aplicació de la que vostè vol eliminar un accés i fagi clic a "revocar accés". Llavors, en la pàgina que s'obre fagi clic al botó "Desautoritzar".

Una vegada que una aplicació és deautoritzada, ja no serà capaç d'accedir al vostre compte o realitzar accions en el vostre favor. Hauràs de passar per el procés d'autorització d'aquella aplicació un altre cop en ordre per a que l'aplicació pugui tornar a accedir al vostre compte.

L'interfície d'administració és global - li mostrarà les mateixes aplicacions, sense importar en quin Wikimedia wiki estigui vostè.

Com canvio quines acciones pot una aplicació fer al meu compte?

Vagi a Especial:OAuthManageMyGrants, busqui l'aplicació de la que en vol modificar els permisos, i fagi clic a "dirigeix accés". Des d'aquí vostè pot revocar qualsevol permís individual, excloent els "drets Bàsics" que són els drets mínims requerits per a tota aplicació per a funcionar.

Alterar o treure permisos d'una concessió d'una aplicació pot causar que l'aplicació pari de treballar correctament per a vostè.

On puc veure un exemple de com funciona OAuth?

Brad Jorsch ha posat adjunt un exemple de com OAuth funciona, anomenat"OAuth Hola Món!". Per provar-lo, vagi a [$hallo-https mundial://eines.wmflabs.org/oauth-Hola-mundial/].

Com puc utilitzar OAuth a la meva pròpia aplicació?

Please see the developer documentation.

Vegeu també