Βοήθεια:Ειδοποιήσεις/Ειδικό:Ειδοποιήσεις (Help:Notifications/Special:Notifications)

From mediawiki.org
Jump to navigation Jump to search
This page is a translated version of the page Help:Notifications/Special:Notifications and the translation is 100% complete.
Other languages:
Deutsch • ‎English • ‎Ripoarisch • ‎español • ‎français • ‎italiano • ‎norsk bokmål • ‎occitan • ‎polski • ‎português • ‎português do Brasil • ‎svenska • ‎Ελληνικά • ‎русский • ‎українська • ‎پښتو • ‎বাংলা • ‎中文 • ‎日本語 • ‎한국어

Η σελίδα (Special:Notifications) είναι διαθέσιμη σε κάθε wiki και συγκεντρώνει όλες τις Ενημερώσεις που εμφανίζονται στον χρήστη. Αυτή η ειδική σελίδα είναι είναι ένας χώρος όπου εμφανίζονται όλες οι ενημερώσεις που μπορεί να λάβετε.

Σχεδιασμός ειδικών ειδοποιήσεων (Special:Notifications)

Πώς να βρείτε αυτή την σελίδα

Υπάρχει σύνδεσμος προς την σελίδα Special:Notifications στο κάτω μέρος και των δύο πάνελ κοινοποιήσεων (κόκκινο και μπλε).

Μπορείτε να αποκτήσετε άμεση πρόσβαση στη Special:Notifications χρησιμοποιώντας δύο επιλογές:

  • Αν έχετε απενεργοποιήσει το JavaScript, κάνοντας κλικ σε ένα εικονίδιο ειδοποιήσεων (το κόκκινο ή το μπλε λειτουργούν το ίδιο)
  • Αν δεν έχετε απενεργοποιήσει την JavaScript, ανοίγοντας το σύνδεσμο σε νέα καρτέλα (πιθανοί τρόποι για την επίτευξη αυτού: κλικ μέσω ρόδας ποντικιού, δεξί κλικ και επιλογή "Άνοιγμα σε νέα καρτέλα", CTRL+click...).

Σχεδιασμός σελίδας

Η σελίδα ενημερώσεων (Special:Notifications) έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να μοιάζει με λίστα εισερχομένων emails.

Η σελίδα είναι χωρισμένη σε τρία τμήματα:

Φίλτρα Πλοήγηση
Λίστα ενημερώσεων

Η σελίδα ενημερώσεων (Special:Notifications) χρησιμοποιεί JavaScript για να βελτιώσει την εμπειρία του χρήστη, αλλά λειτουργεί και χωρίς αυτή.

Η Special:Notifications έχει περιορισμένο πλάτος για να εξυπηρετεί την αναγνωσιμότητα.

Διαθέσιμα χαρακτηριστικά (features)

Πλοήγηση

Κάνοντας κλικ στα κουμπιά στην κορυφή της σελίδας, μπορείτε να πραγματοποιήσετε εναλλαγή μεταξύ αναγνωσμένων, μη αναγνωσμένων ή όλων των ενημερώσεων. Οι ενημερώσεις εμφανίζονται σε ομάδες των 50.

Εάν εμφανίζονται περισσότερες από 50 ενημερώσεων, μπορείτε να τις δείτε χρησιμοποιώντας τα βέλη πλοήγησης που εμφανίζονται στην περιοχή πλοήγησης ή στο κάτω μέρος της λίστας.

Αν χρειαστεί να επιστρέψετε στις πιο πρόσφατες ενημερώσεις σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το κουμπί "Σήμερα".

Λίστα ενημερώσεων

Αυτή η σελίδα παρέχει μια λίστα των ενημερώσεων σε ομάδες των 50. Οι πιο πρόσφατες 2.000 ενημερώσεις εμφανίζονται στην ειδική σελίδα Special:Notifications και οι παλαιότερες ενημερώσεις εκκαθαρίζονται από τη βάση δεδομένων για εξοικονόμηση χώρου.

Σήμανση ενημερώσεων ως αναγνωσμένες και μη

Μπορείτε να επισημάνετε τις ενημερώσεις ως αναγνωσμένες κάνοντας κλικ στη μπλε κουκίδα στη γωνία της ειδοποίησης.

Κάνοντας κλικ στον άδειο κύκλο στη γωνία της ειδοποίησης θα επισημάνει την ενημέρωση ως μη αναγνωσμένη.

Οι ενημερώσεις ομαδοποιούνται ανά ημέρα.

Μπορείτε να επισημάνετε κάθε ομάδα ως διαβασμένη ξεχωριστά.

Μπορείτε να επισημάνετε όλες τις μη αναγνωσμένες ενημερώσεις από όλες τις ενότητες ως αναγνωσμένες κάνοντας κλικ στο εικονίδιο: Wikipedia interwiki section gear icon.svg


Αν δεν υπάρχουν ενημερώσεις προς εμφάνιση, εμφανίζεται μια κενή κατάσταση στην σελίδα ("Δεν υπάρχουν ενημερώσεις που ταιριάζουν με αυτά τα κριτήρια.").

Φίλτρα

Γενικές παρατηρήσεις

Η στήλη στην αριστερή πλευρά της λίστας ενημερώσεων (δεξιά για τις γλώσσες που διαβάζονται από τα αριστερά προς τα δεξιά) είναι αφιερωμένη στα φίλτρα.

Τα φίλτρα παρέχουν γρήγορη πρόσβαση σε ενημερώσεις που εκκρεμούν και επιτρέπουν τον έλεγχο για νέες δραστηριότητες.

Όταν κάνετε κλικ σε ένα φίλτρο, όλες οι ενημερώσεις από το φίλτρο εμφανίζονται στη λίστα ενημερώσεων.

Αν υπάρχουν ενημερώσεις αλλά το τρέχον φίλτρο δεν μπορεί να τις εμφανίσει, εμφανίζεται ένα κενό μήνυμα κατάστασης ("Δεν υπάρχουν ενημερώσεις που ταιριάζουν με αυτά τα κριτήρια.") και ένα κουμπί σας επιτρέπει να επαναφέρετε τα φίλτρα.


Αυτές οι ενημερώσεις ομαδοποιούνται ανά wiki, και τα wikis ταξινομούνται ανάλογα με τον αριθμό των μη αναγνωσμένων ενημερώσεων για κάθε wiki.

Το wiki στο οποίο βρίσκεστε επί του παρόντος εμφανίζεται πρώτο. Αν δεν υπάρχουν ενημερώσεις μεταξύ των wiki, το wiki στο οποίο βρίσκεστε εκείνη τη στιγμή θα είναι το μόνο που εμφανίζεται στη λίστα φίλτρων.

Όλες οι σελίδες με μη αναγνωσμένες ενημερώσεις αναφέρονται εκεί, με ένα αριθμό που δείχνει πόσες ενημερώσεις εκκρεμούν για τη συγκεκριμένη σελίδα. Οι ενημερώσεις που αφορούν τον λογαριασμό σας (συμπεριλαμβανομένων των μηνυμάτων στην σελίδα συζήτησης) εμφανίζονται πρώτες.

Μελλοντικά χαρακτηριστικά (features)

Σημείωση: τα αναφερόμενα χαρακτηριστικά δεν είναι ακόμα διαθέσιμα, αλλά οι περιγραφές τους είναι γραμμένα σε ενεστώτα χρόνο ώστε να αποφευχθεί η επιπλέον εργασία για τους μεταφραστές. Θα μετακινηθούν στην κατάλληλη ενότητα όταν θα είναι διαθέσιμα.

Πλοήγηση

Η μπάρα πλοήγησης επιτρέπει στους χρήστες να αναζητήσουν συγκεκριμένες ενημερώσεις ή να αλλάξουν τον τρόπο με τον οποίο εμφανίζεται η λίστα των ενημερώσεων.

Φίλτρα

Φιλτράρισμα με βάση τον τύπο ενημερώσεων

Το μενού φιλτραρίσματος μπορεί να κάνει άβολη την πλοήγηση με κινητό. Βελτιώσεις βρίσκονται υπό διερεύνηση.

Μπορείτε να φιλτράρετε τις ενημερώσεις ανά είδος. Τα είδη ειδοποιήσεων αναφέρονται (στην σελίδα βοήθειας Ενημερώσεων).

Δείτε επίσης