Jump to content

XTools/Top Edits/nl

From mediawiki.org
This page is a translated version of the page XTools/Top Edits and the translation is 100% complete.

Het hulpmiddel Top Edits geeft de bewerkingen per gebruiker, of van de top bewerkingen per namespace of van de bewerkingen per pagina. De resultaten voor "All" namespaces zijn gelijk aan die in die in de Edit Counter.

Top bewerkingen per namespace

Deze statistieken worden alleen getoond als de gebruiker heeft aangegeven dat deze statistieken getoond mogen worden.

Hier worden per namespace de pagina's getoond die de gebruiker het vaakst heeft bewerkt. Bij enkele namespaces wordt een extra kolom "Assessment" getoond als de PageAssessments op de wiki is geïnstalleerd.

In elke regel staat een aantal links. Door te klikken op de link "Top Edits" worden alle bewerkingen getoond die de gebruiker op die bepaalde pagina heeft gedaan.


Top bewerkingen op een artikel

In deze weergave worden alle bewerkingen getoond die een gebruiker op een pagina heeft gedaan, in chronologische volgorde. Er worden ook wat samenvattende statistieken getoond.

Een teruggedraaide bewerking wordt alleen als teruggedraaide bewerking geteld als dat terugdraaien direct de eerstvolgende bewerking was.[1] Een teruggedraaide bewerking wordt in het geel getoond in de lijst bewerkingen.

Het getal bij "Added text" is een schatting; het is gedefinieerd als een positieve toevoeging aan een pagina die niet bij de volgende bewerking op die pagina is teruggedraaid.

Aanmelden voor weergeven bepaalde statistieken

helpen met vertalen

Enkele statistieken zijn privé voor enkele gebruikers,zoals de tijd / datum waarop de de meeste bewerkingen of de pagina's waarop ze veel bewerkingen doen.

De betrokken hulpmiddelen zijn:

Hoewel de gegevens beschikbaar zijn en opvraagbaar met de MediaWiki API, moeten de gebruikers expliciet aangeven om de samengestelde formulieren beschikbaar zijn in XTools.[2] Een heel project kan zich ook aanmelden voor 'opt in' door het invullen van een verzoek op Phabricator. Uw wiki zou een lokale discussie moeten hebben gevoerd en overeenstemming hebben bereikt om deze statistieken toe te staan.

Hoe toe te staan (opt in)

Om te 'opt in' moet een gebruiker de pagina Special:MyPage/EditCounterOptIn.js aanmaken (als in User:<username>/EditCounterOptIn.js) op elke wiki waar ze dit willen doen. De pagina moet met wel enige inhoud bevatten.

Om te 'opt in' voor alle projecten, moeten zij een meta:Special:MyPage/EditCounterGlobalOptIn.js aanmaken (als in User:<username>/EditCounterGlobalOptIn.js) op MetaWiki. Maar de inhoud van deze pagina is niet van belang.

Hoe het toe staan te beëindigen (opt out)

Om te 'opt out' zou de relevante gebruikerspagina (single-wiki of globaal; zie hierboven) leeg moeten zijn of zijn verwijderd.

Opmerkingen

  1. Mogelijk kan XTools voordeel putten uit de nieuwe tag mw-reverted die aangeeft welke bewerkingen zijn teruggedraaid, maar dan wel alleen voor de bewerkingen die na de introductie ervan in september 2020 zijn gedaan.
  2. 2013 Verzoeken voor commentaar