Jump to content

Manual:Huggle/Debugging/nl

From mediawiki.org
This page is a translated version of the page Manual:Huggle/Debugging and the translation is 100% complete.
Opmerking

  De handleiding is een product waar altijd aan gewerkt wordt. Als u het ergens kunt uitbreiden met complete en geteste instructies, voeg die dan toe.  

Afbeeldingen in de handleiding kunnen afwijken van die in uw versie van Huggle.

Huggle debuggen

Als er iets misgaat en Huggle zich niet gedraagt zoals het hoort, is er een vrij grote toolkit die kan worden gebruikt om te debuggen wat er misgaat.

Uitgebreidheid van het programma

Huggle kan worden gestart in de zogenaamde "debug mode" in deze modus bevat de interface een paar knoppen en menu's die normaal verborgen zijn en toont het meer technische informatie dan normaal. U kunt beginnen met Huggle in de verbose modus door de -v-parameter mee te geven. Het aantal v's is het niveau (voorbeeld -vv is verbose niveau 2).

U kunt ook Huggle in de debug-modus zetten (het kan echter niet terug worden geschakeld) door 'Help' → 'Over' te openen en de muiscursor over de naam van 'Petrb en Addshore' te bewegen. Als u dit doet (ongeveer 10 keer) zal er een berichtenvak verschijnen.

Systeemlog

Huggle produceert een systeemlog, deze log bevat veel meer informatie wanneer het in debug-modus is. U kunt de systeemlog via een widget bekijken. Deze widget staat aan de onderkant (in standaard lay-out). Of u kunt Huggle het in een bestand laten schrijven. Het wordt continu geschreven naar een bestand als u Huggle begint met de parameter --syslog <bestandsnaam>

Als u een bug of probleem met Huggle meldt, kan deze systeemlog voor ontwikkelaars nuttig zijn bij het uitzoeken wat er misgaat.

Aanvragen dumpen

Een van de meest effectieve manieren om de problemen te diagnosticeren. Als u de dump inschakelt met behulp van de parameter --qd, wordt een uitvoerbestand gegenereerd dat alles bevat wat door Huggle is verzonden en alles wat van webservers is ontvangen. Dit bestand heet querydump.dat en bevindt zich in een map van waaruit Huggle is gestart. Op Windows kan dit pad worden gedefinieerd in de eigenschappen van de sneltoetsen. Dit bestand kan heel groot zijn, zelfs al na een heel korte tijd. Het kan gevoelige informatie bevatten en het is aan te raden om het te onderzoeken voordat het aan iemand wordt verzonden.