Jump to content

Kézikönyv:$wgWellFormedXml

From mediawiki.org
This page is a translated version of the page Manual:$wgWellFormedXml and the translation is 100% complete.
Eredmény: $wgWellFormedXml
A HTML-kimenet szépen formázott XML-ként való prezentálása.
Bevezetve:1.16.0 (r54767)
Eltávolítva:1.27.0 (Gerrit change 286495; git #ee4d5c6e)
Megengedett értékek:(boolean)
Alapértelmezett érték:true

Részletek

A változó engedélyezésével a HTML-kimenet a lehetőségek szerint szépen formázott XML-ként kerül kialakításra a $wgHtml5 „true” értéke esetén is.

Ha értéke „false”, a kimenet néhány byte-tal rövidebb lesz, valamint a HTML láthatóan olvashatóbbá válik. „True” érték esetén az olvasóbotokat egyszerűbb elkészíteni és a HTML láthatóan olvashatóbbá válik.

„False” érték esetén ahol a HTML5-ben engedélyezett, néhány attribútum esetén az aposztrófok, néhány önzáró- és lezáró címke esetén pedig a perjelek maradhatnak el. „True” értékre állítása nem garantálja azt, hogy a lapok szépen lesznek formázva, habár a nem formázott oldalak ebben az esetben ritkák; ha ilyet találsz, jelentsd bugként. Megfordítva, „false”-ra állítása nem jelenti azt, hogy az összes XML-y-elem elhagyásra kerül, de előfordulhat.

A képernyőolvasó botok és a beállítással kapcsolatos viták miatt a változó értéke alapértelmezésben „true”.

Az 1.16.0 verzióban ez azt jelenti, hogy a DOCTYPE XHTML 1.0 Strictre változott azért, hogy a nevesített karakterhivatkozások az XML-ben működjenek. Az 1.17 verziótól a szoftver ez utóbbiak használatát kerüli.

A MediaWiki 1.27-ben történt törlés óta a szoftver a korábban alapértelmezett $wgWellFormedXml = true; beállítást használja.

A $wgWellFormedXml törlése az 1.23.15 és 1.26.4 verziókat is érinti.