Manual:$wgSiteNotice

From mediawiki.org
Jump to navigation Jump to search
This page is a translated version of the page Manual:$wgSiteNotice and the translation is 91% complete.
Outdated translations are marked like this.
Other languages:
English • ‎Nederlands • ‎español • ‎français • ‎magyar • ‎polski • ‎български • ‎македонски • ‎中文 • ‎日本語
Output: $wgSiteNotice
Порака што ќе се прикажува на врвот од секоја страница.
Воведена во верзијата:1.2.0
Отстранета во верзијата:уште се користи
Допуштени вредности:(низа)
Основна вредност:''

Подробно

Оваа низа ќе се прикажува на врвот од секоја страница ако нема зададено разглас на MediaWiki:Sitenotice. MediaWiki:Sitenotice има предност над оваа можност.

Во верзијата 1.5, $wgSiteNotice можеше да содржи викикод.

Во верзите 1.6 до 1.8, немаше испис на викикод во разгласите, туку се земаше како сиров HTML. Ова не ги засегаше разгласите ставени во MediaWiki:Sitenotice.

Поврзано