Kézikönyv:$wgJobRunRate

From mediawiki.org
This page is a translated version of the page Manual:$wgJobRunRate and the translation is 73% complete.
Outdated translations are marked like this.
Jobs: $wgJobRunRate
A kérésenként elvégzendő feladatok száma.
Bevezetve:1.6.0 (r13088)
Eltávolítva:használatban
Megengedett értékek:(szám>=0)
Alapértelmezett érték:1

Részletek

A változóban a kérésenként elvégzendő feladatok száma adható meg. A valószínűségen alapuló feladatok esetén az érték egynél kisebb is lehet. If set to a nonzero integer (1 or higher), that many jobs are performed per request. Ha a szám nulla, az általános Apache-kérésekkor nem hajtódnak végre feladatok. Ebben az esetben a $runJobs rendszeres futtatása szükséges.

Magyarázat

A feladatsor sok rövid feladatra lett tervezve. Alapértelmezésben minden kérés esetén egy feladat hajtódik végre a sorból. Ha ez a sor a teljesítményre túlságosan kihatással van, a $wgJobRunRate a következő, a $LocalSettings-ben elhelyezhető kóddal korlátozható:

$wgJobRunRate = 0.01;

A beállítással a feladatsor egyes elemei minden 100 lapletöltésnél „átlagosan” futnak. Fontos megérteni, hogy ez azt jelenti, hogy a futtatás valószínűsége minden lapletöltésnél 1 a 100-hoz. Ez azt jelenti (legalábbis elvileg), hogy egy feladat akár minden lapletöltésnél futhat, vagy (szélsőséges esetben) egy feladat sem hajtódik végre. A gyakorlatban a mintavételezéshez elegendő forgalom esetén a futtatás 100 kérésenként egyszer történik meg.

A MediaWiki egyes verzióiban a feladatok száma a $special lapon tekinthető meg. Ez a szám nagyjábóli becslés, így félrevezethető; az értéket az $ver verzióban töröltük.

A későbbi verziókban a szám API-hívással kérdezhető le:


A feladatsor helye a MediaWiki.php triggerJobs() funkciója (az 1.23 előtt a doJobs()).

Lásd még