Jump to content

Kézikönyv:$wgFragmentMode

From mediawiki.org
This page is a translated version of the page Manual:$wgFragmentMode and the translation is 85% complete.
Outdated translations are marked like this.
Eredmény: $wgFragmentMode
A munkamenet-azonosítók kódolásának módja.
Bevezetve:1.30.0 (Gerrit change 362326; git #Id304010)
Eltávolítva:használatban
Megengedett értékek:(tömb)
Alapértelmezett érték:[ 'html5', 'legacy', ] (1.37+)

[ 'legacy', 'html5' ] (1.31-1.36)

[ 'legacy' ] (1.30)

A változó a munkamenet-azonosítók kódolási módját határozza meg.

Részletek

A tömbben egy vagy két elem található, ezek lehetnek:

  • 'html5' - modern HTML5-stílusú kódolás minimális kiemeléssel. Számos böngésző címsorában lehetővé teszi az Unicode-karakterek behelyettesítését.
  • 'legacy' - régi MediaWiki-stílusú kódolás, például a $example-before $example-after-ként lesz megjelenítve.
  • 'html5-legacy' az ELAVULT $wgExperimentalHtmlIds móddal megegyező kódolás. CSAK ezen mód átköltöztetéséhez használd (lásd alább).

A tömb első eleme a kiemelési azonosítók elsődleges módját adja meg. A felhasználók ezt fogják látni akkor, ha például egy szakaszra mutató, [[#szakasz]] stílusú linket követnek.

Az opcionális második elem a fallback módot határozza meg, amely költöztetésnél hasznos. Ennek megléte esetén a MediaWiki minden, a fallback módra mutató azonosítójú szakaszhoz egy ‎<span> címkét rendel, ezzel biztosítva, hogy az előző kódolás továbbra is működjön.

Példa: a wikiden 'legacy' módról 'html5'-re kívánsz váltani. Első lépésként legyen a változó értéke [ 'legacy', 'html5' ]. Kis idő múlva minden gyorsítótár (értelmező, HTTP stb.) csak ezen beállítással generált lapokat fognak tartalmazni, ekkor a beállítást módosítsd $legacy-flip értékre. Ezáltal minden belső hivatkozás az új kódolással fog generálódni, mialatt a régi linkek (mind a külsők, mind a gyorsítótárazott belsők) továbbra is működni fognak. Hosszabb idő elteltével esetleg meg kívánod szüntetni a visszafele való kompatibilitást és [ 'html5' ]-re váltanál. Ezután a fragment módtól függetlenül szerkesztés után a bejövő linkek többé nem fognak működni.


Lásd még