Handleiding:$wgDBname

From mediawiki.org
This page is a translated version of the page Manual:$wgDBname and the translation is 100% complete.
Database-instellingen: $wgDBname
Naam van de database.
Geïntroduceerd in versie:vóór 1.1.0
Verwijderd in versie:nog steeds in gebruik
Toegelaten waardes:(string)
Standaardwaarde:'my_wiki' (1.14+)
'wikidb' (pre-1.1.0 - 1.13)

Details

Naam van de database gebruikt door de huidige installatie van MediaWiki.

Let op! Let op:
  • Wijzig $wgDBmwschema niet nadat Setup.php is ingesloten. Opmerking: Setup.php initialiseert verschillende paden, voegt sommige algemene bestanden toe, start sessies en voert verschillende ander set-up taken uit voor een request. Het is niet gerelateerd aan de installatie of set-up van MediaWiki.
  • Alleen bestanden in includes/db/ moeten $wgDBmwschema gebruiken, al de anderen moet de methode dbSchema() gebruiken via het interface Wikimedia\Rdbms\IDatabase of het halen uit de methode getDomainId() via een van de interfaces Wikimedia\Rdbms\ILoadBalancer en Wikimedia\Rdbms\ILBFactory. De klasse DatabaseDomain kan zulke componenten extraheren uit het database domein ID.
  • Wanneer u $wgDBservers of $wgLBFactoryConf instelt, moet u ook $wgDBname, en eventueel $wgDBmwschema en $wgDBprefix definiëren. Voor de laatste 2 is dat afhankelijk van het type database. De combinatie van $wgDBname, $wgDBmwschema en $wgDBprefix definiëren het "database domein" van de huidige wiki. Dit wordt ook wel het "lokale database domein" genoemd. De 'dbname' en 'tablePrefix' instellingen in $wgDBservers en $wgLBFactoryConf definiëren alleen de standaard DB/prefix wanneer er een connectie wordt aangevraagd met DatabaseDomain::newUnspecified()->getId() (de lege string) als database domein, bijvoorbeeld wfGetDB( DB_REPLICA, [], '' ). Merk op dat aanroepen van functies als wfGetDB( DB_REPLICA ), die het database domein weglaten, aannemen dat er verwezen wordt naar het lokale database domein.

Zie ook

  • Handboek:Database toegang – bevat een overzicht over het werken met databases en database-engines in MediaWiki.
  • all.dblist - volledige lijst met databasenamen zoals gebruikt bij Wikimedia servers