Jump to content

Help:Content translation/Starting/Suggestions/nl

From mediawiki.org
This page is a translated version of the page Help:Content translation/Starting/Suggestions and the translation is 100% complete.
Dashboard Content translation, het toont suggesties.

Suggesties van artikelen om te vertalen zijn te vinden op dit dashboard.

Voorgestelde pagina's

De lijst met voorgestelde pagina's toont een lijst met onderwerpen op basis van ons aanbevelingssysteem. De suggesties zijn gebaseerd op populaire artikelen die in een geselecteerde taal ontbreken en op gerelateerde artikelen die u heeft vertaald. Daarnaast ook artikelen van hoge kwaliteit die in andere talen zijn gepubliceerd, maar in de huidige taal nog niet.

Als u een interessant artikel vindt om te vertalen, moet u er gewoon op klikken om een nieuwe vertaling te starten. Een stap ter bevestiging zal u in staat stellen het artikel te bezoeken en de talen aan te passen voordat u met de vertaling begint. Dit is vergelijkbaar met het reguliere proces om een nieuwe vertaling te starten, maar met alle informatie al van tevoren ingevuld.

U kunt de lijst met voorgestelde pagina's vernieuwen om een nieuwe reeks suggesties te krijgen. Elke keer dat u ververst, wordt er een andere benadering gekozen om de suggesties te geven. U kunt de pagina dus blijven verversen en regelmatig terugkomen om interessante artikelen te zoeken om te vertalen.

In sommige gevallen krijgt u een melding te zien met nieuwe suggesties op basis van een recente vertaling die u heeft gepubliceerd.

Er worden suggesties gegeven voor specifieke talenparen. U kunt de taalkiezer aan het einde van de kop gebruiken om de gewenste taal te selecteren. Alleen artikelen die in de brontaal bestaan en in de doeltaal ontbreken, worden getoond zodat u ze in de lijst kunt vertalen.

Voor elk item op de lijst kunt u het weggooien of bewaren voor later. Als u een item met het pictogram "X" weggooit van de lijst, laat u het aanbevelingssysteem weten dat het niet interessant voor u was. Door items voor later te bewaren met het pictogram "ster", kunt u de interessante aanbevelingen voor de toekomst verzamelen, meer details hierover hieronder.

Bewaren voor later

Als u interessante artikelen vindt om te vertalen, maar u heeft geen tijd om meteen te beginnen, kunt u ze altijd voor later bewaren door het pictogram "ster" te gebruiken. Hiermee wordt een nieuwe lijst gemaakt met de suggesties die u voor later heeft opgeslagen. De lijst met vertalingen "voor later" zal permanent zijn en u kunt deze altijd vinden in de suggestieweergave op het dashboard.

De algemene lijst met suggesties blijft niet bewaard en verandert voortdurend, het is dus aan te raden om de interessante artikelen die u ontdekt heeft, voor later te bewaren. Dit zal andere gebruikers er niet van weerhouden om deze artikelen te vertalen.

Meer over suggesties

Suggesties worden geleverd door een aanbevelingssysteem dat is gemaakt door het onderzoeksteam van de Wikimedia Foundation in samenwerking met Stanford-onderzoekers. U kunt hun wetenschappelijke publicaties of hun onderzoeksrapport raadplegen om meer te weten te komen over hoe het systeem intern werkt.

Het Wikipedia hulpmiddel GapFinder is een ander hulpmiddel die dezelfde aanbevelingsengine gebruikt die wordt gebruikt in Content Translation. In eerste instantie toont het algemene suggesties en houdt het geen rekening met uw eerdere bewerkingsactiviteiten, maar u kunt één artikel als voorbeeld geven voor de engine om aanbevelingen te doen die erop lijken. Zodra u een ontbrekend artikel hebt geïdentificeerd waarin u geïnteresseerd bent, selecteert u de optie "vertalen" om naar 'Content translation' te gaan om een vertaling voor het geselecteerde artikel te starten.